Žiraha nova, ptice,ribe cvijeće Ratka Koletića

U utorak 4. veljače 2014. u 19.00 sati u Područnoj knjižnici Galženica otvara se izložba Ratka Koletića Žiraha nova, ptice, ribe, cvijeće. Izložbu će otvoriti predsjednica UPI-ja prof. dr. sc. Borka Todorović.
Ratko Koletić je rođen 1968. godine u Velikoj Gorici. Živio je u Ručama i Veleševcu. Nakon bakine smrti smješten je u Centar za rehabilitaciju Zagreb. Od ožujka 1998. u programu je organiziranog stanovanja Udruge za promicanje inkluzije Zagreb. Živi sam, a uvijek se može osloniti na susjede Darinku i Željka Tkalčeca te Josipa Tomljenovića, Martinu Klisović i ostale osobe iz Udruge.
Žiraha, čudna i čudesna životinjica koju je 2011., na radionici inkluzivnog dizajna u Zagrebu, naslikao Ratko Koletić, a kreativna voditeljica radionice Julia Cassim odnijela na izložbu u Japan, potaknula je zanimanje za ovog osebujnog autora koji je u Zagrebu već imao dvije veće izložbe vrlo zanimljivih slika. Početkom 2012. u Knjižnici Galženica organizirana je izložba njegovih radova nastajalih tijekom niza godina, a s naglaskom na žirahu.
Sve slike za ovu izložbu nastale su u čitaonici Knjižnice Galženica uglavnom tijekom prosinca 2013. i siječnja 2014. godine. Ratko je crtao flomasterima svoje omiljene motive: cvijeće, ptice, ribe i žirahu koja se sada prilično razlikuje od one slavne.
Mr. sc. Marija Ivanović, viša knjižničarka

Žiraha nova, ptice, ribe, cvijeće
Ratka Koletića

izložba slika
sudjeluju:  Ratko Koletić, Josip Tomljenović, Marija Ivanović,
vokalni ansambl Zlatne godine (vodi Siniša Belošević)         
izložbu otvara: prof. dr. sc. Borka Todorović, predsjednica UPI-ja
utorak, 4. veljače 2014. u 19 sati
Knjižnica Galženica, Velika Gorica, Trg S. Radića 5

Skip to content