Osnove rada na računalu za starije osobe

Knjižnica je u svojoj naravi inkluzivna ustanova. Ona je društveno središte koje uključuje i povezuje različite skupine korisnika bez obzira na njihove socijalne, rasne, nacionalne i ine druge različitosti.

Kako bi našoj starijoj populaciji približili novije tehnologije te kako bi im pokazali kako one nisu nikakav bauk, organizirali smo radionice osnova rada na računalu koje su namijenjene za sve one starije od 65 godina.

Radionice su zamišljene tako da se na njima može naučiti širok spektar vještina, ovisno o interesu polaznika. Također, nije važno radi li se o apsolutnim početnicima ili ljudima željnim proširivanja znanja.

Radionice uključuju teme poput: osnova rada na računalu, osnova korištenja interneta, osnova sigurnosti prilikom korištenja računala, kreiranje e-mail računa i slanje e-mailova, korištenje Microsoft Office programa te brojnih drugih, kao što je rečeno, ovisno o interesu polaznika.

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je prethodno predbilježiti svoj dolazak: osobno u knjižnici ili putem telefona na broj: 01/ 6222-194.

Skip to content