Izložbena djelatnost

Područna knjižnica Galženica

Knjižnica Galženica nalazi se na vrlo frekventnom trgu u Velikoj Gorici kojim svakodnevno prolazi puno ljudi i ima veliki izložbeni prostor u prizemlju (prozori veličine 140×140 cm na dvije povezane stane zgrade), dužine 2 x 11 metara, što je idealno za organiziranje različitih izložbi.

Postavima se javnosti prezentira građa iz fonda knjižnice, afirmiraju suvremeni velikogorički umjetnici, obilježavaju važni datumi iz povijesti Turopolja, podsjeća na zbivanja u ovom kraju, predstavlja baštinsko-zavičajni opus čime se radi na očuvanje tradicijskih vrijednosti, ali putem tematskih i prigodnih izložbi kontinuirano se radi i na ekološkom, zdravstvenom, pedagoškom, psihološkom i drugom osvješćivanju te senzibiliziranju društva za aktualne teme.

Kroz suradnju s ustanovama u lokalnoj zajednici predstavljaju se aktivnosti pojedinaca ili skupina čiji rad bi inače ostao anoniman. Izložbena djelatnost jedna je od bitnih zadaća knjižničnog poslovanja. Izložbe su način komunikacije između izložaka i posjetitelja te im je svrha prijenos određenih podataka, ideja, poruka, znanja i osjećaja te bolja vidljivost i popularizacija knjižnice u javnom prostoru. Tim putem knjižnica se povezuje s lokalnom zajednicom i aktivno uključuje u kulturni život Grada.

Informacije o izložbama distribuiraju se putem službene web stranice knjižnice i kanala na Facebooku.

Dječji odjel

Ispred Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica postoji izložbeni prostor (pluteni panoi) u kojem dječji vrtići, osnovne škole i ustanove našega grada redovito predstavljaju svoj rad. Prostor je pogodan za izložbe radova na papiru, kao i za izlaganje modeliranih predmeta. Izložbe se mijenjaju svaka dva do tri tjedna, ovisno o popunjenosti termina te su uglavnom tematski vezane uz obilježavanje prigodnih datuma. Ustupanje izložbenog prostora za predstavljanje svog djelovanja ustanovama našeg grada još je jedan vid dobre suradnje koju Dječji odjel njeguje sa srodnim ustanovama. Sve dodatne informacije o korištenju izložbenog prostora Dječjeg odjela možete dobiti na samom odjelu.

Skip to content