Dječji odjel

Kao što nas mnoge priče i bajke uče, često se potrebno jako potruditi dok ne dođemo do nečega lijepog i dobrog. E, tako vam je i sa našim Dječjim odjelom. Za vas koji nas još ne poznate, evo par riječi o nama. Nalazimo se na drugom katu zgrade Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Znači, uđete na glavni ulaz (tamo gdje ulazite i kada idete u kino), popnete se stepenicama ili dignete liftom do drugog kata, zatim idete malo ravno pa skrenete desno (to vam je i jedina opcija jer ako nastavite ravno ili skrenete lijevo zabit ćete se u zid, a to vam ne preporučamo). Zatim opet idete malo ravno pa skrenete u prvi hodnik desno. Ne možete fulati, imamo najljepše oslikan hodnik u cijeloj zgradi (a i šire, ali o tome ćemo drugom prilikom). Nakon toga pogledate izložbu u prostoru ispred knjižnice – ta daaaa, evo vas kod nas. Jednostavno, zar ne?!

Jednom kada uđete u naš prostor zaboravit ćete broj stepenica koji vam treba do nas, ali i zapitat ćete se zašto to već ranije niste napravili! Jer, tu će vas osim četiri ljubazne knjižničarke, (dvije plavuše, jedne smeđokose i jedne crvenokose) dočekati čak 16 000 naslova. Ako uzmemo u obzir da prosječni Hrvat godišnje pročita četiri knjige možemo zaključiti da će vam trebati samo 4000 godina da pročitate cijeli naš fond (ovo je ujedno i odgovor na pitanje koje nam često postavljaju-  jesmo li pročitali sve knjige u knjižnici – ne, nismo, bar još ne).

Između 16 000 naslova uistinu će svatko naći ponešto za sebe, od onih najmanjih koji knjige radije grickaju nego čitaju, do zahtjevnijih koji još ne čitaju knjige za odrasle samo zato što im se teško rastati od našeg dječjeg odjela (malo smo umišljeni, ali oprostit ćete nam). Na našem odjelu prve čitateljske korake rade i budući znanstvenici, astronauti, paleontolozi (njih ima najviše), književnici, sportaši, ekonomisti i mnogi drugi.

Oni kojima čitanje tek postaje omiljeni hobi, na našem odjelu mogu popričati s knjižničarkama (onako, malo ispod glasa, kako se to u knjižnicama već radi), poigrat se u igraonici, pogledati izložbe, svladavat kompjutorske vještine na jednom od tri dostupna računala ili jednostavno sjesti i meditirati.

Nadamo se da smo vas dovoljno zainteresirali da nas posjetite, a ako i nismo, svejedno dođite i samo se uvjerite zašto je tako super biti član našeg Dječjeg odjela. Vidimo se!

Kontakt:

Adresa: Zagrebačka 37, Velika Gorica, 2. kat

Telefon: 01/6260-689

E-mail: djecji@knjiznica-vg.hr

Galerija slika:

Skip to content