NOVO U KNJIŽNICI: E-KNJIGE I ZVUČNE E-KNJIGE

Kako bi zadovoljili sve čitalačke potrebe naših korisnika te pratili trendove i mi smo uveli uslugu posudbe e-knjiga i zvučnih e-knjiga!

Preko našeg online kataloga sada možete posuditi i e-knjige i zvučne e-knjige. Sam proces posudbe e-knjiga vrlo je jednostavan:

1. Potrebno se prijaviti u online katalog naše knjižnice putem članskog broja iskaznice i PINA (ako ga nemate, zatražite ga osobno na pultu, putem telefona ili maila)

2. Na naslovnoj stranici kataloga potražite ZaKi Book ikonu te kliknite na nju:

3. Skinite preporučenu aplikaciju za mobitel, računalo ili e-čitač

4. Posudite knjigu

Detaljne upute nalaze se u našem online katalogu (klik na Zaki Book). Za sva dodatna pitanja, obratite se nama knjižničarima koji ćemo vam rado pomoći.

Rok za vraćanje je 30 dana, isto kao i kod tiskanih knjiga, osim što se e-knjiga nakon isteka roka vrati sama (na taj način sigurno nećete imati zakasnine za e-knjige). E-knjigu možete vratiti i sami, prije isteka roka. Možete posuditi 5 e-knjiga u mjesec dana, neovisno o broju posuđenih tiskanih knjiga.

E-knjige imaju brojne prednosti kao što je mogućnost posudbe u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta, nemogućnost otuđenja i uništenja knjige te izostanak potrebe fizičkog prostora za pohranu knjige. Najveća prednost je olakšan pristup i čitanje odnosno slušanje e-knjiga za osobe s određenim teškoćama i za sve knjigoljupce koji su otvoreni novim tehnologijama.

Nadamo se da ćete uživati u novoj usluzi Gradske knjižnice Velika Gorica.

Skip to content