Studijske čitaonice Gradske knjižnice Velika Gorica

Studijska čitaonica Središnjeg odjela

Studijska čitaonica Središnjeg odjela za odrasle broji 15 mjesta za rad, od čega 13 za radnim stolovima te 2 mjesta za rad na računalima. Korištenje računala besplatno je za sve korisnike knjižnice, dok ne-članovi za korištenje interneta plaćaju cjenikom određenu naknadu. Studijska čitaonica namijenjena je za boravak i tihi rad učenika, studenata i korisnika koji žele koristiti knjige iz referentne zbirke, zaštićenog fonda ili Zavičajne zbirke. Dozvoljeno je korištenje vlastitih računala (laptopa), dostupan je strujni priključak, a u prostoru knjižnice moguć je wi fi bežični pristup lokalnoj internetskoj mreži.

Prostor studijske čitaonice često se transformira u prostor za događanja, književne susrete, susrete čitateljskog kluba i radionice.

studijska-sredisnji
Studijska čitaonica Središnjeg odjela

Studijska čitaonica Područne knjižnice Galženice

Studijska čitaonica u Knjižnici Galženica sa 6 mjesta ima dobre uvjete za tihi rad. Korisnicima su  dostupne knjige iz  referentne zbirke (enciklopedije, leksikoni, rječnici, atlasi, bibliografije itd.) koje se mogu koristiti u prostoru knjižnice, ali moguća je i posudba određene građe na jedan dan. Izbor knjiga proteže se kroz razna područja, od znanosti do klasika književnosti. Također dostupan je i  fond periodičkih publikacija. Studijska čitaonica namijenjena je prvenstveno studentima i učenicima, ali i svima kojima je potrebno mjesto za studijski rad.

U čitaonici su smještena dva računala s pristupom internetu, koja se mogu koristiti i za pisanje i ispis raznih tekstova i radnji te pretraživanje podataka. Uz pomoć knjižničara moguće je skeniranje građe i spremanje podataka na CD.  Prema potrebi može se organizirati dostava prezentacijskog projektora i platna za održavanje susreta, predavanja…, a  prostor se može opremiti dodatnim  sjedalima za posjetitelje priredbi. Preko Wi-Fi  lozinke korisnici se mogu putem svojih uređaja spojiti na lokalnu internetsku mrežu.

Sada se Studijske čitaonice mogu koristiti u maksimalnom trajanju od dva sata po korisniku u danu, uz prethodnu najavu.  

Korištenje korisničkih računala je dozvoljeno u maksimalnom trajanju od jednog sata u danu po korisniku, uz prethodnu najavu. Obavezna je zaštitna maska na licu, dezinficiranje potplata cipela na dezinfekcijskom otiraču postavljenom na ulazu u knjižnicu i dezinfekcija ruku putem postavljenih dispenzera.

Studijska čitaonica Područne knjižnice Galženica
Skip to content