Završnica natječaja Pišem ti pismo… natječaj za najpismo – dodjela nagrada i priznanja

U subotu 10. svibnja 2014., dan uoči Svjetskog dana pisanja pisama, u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u 11.00 sati održat će se završnica natječaja Pišem ti pismo… natječaj za najpismo. Dobitnicima će biti podijeljena priznanja te nagrade Hrvatske pošte koja je bila suorganizator natječaja i Gradske knjižnice Velika Gorica.

REZULTATI NATJEČAJA PIŠEM TI PISMO… NATJEČAJ ZA NAJ PISMO
Moja knjiška ljubav

Treću godinu zaredom Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s Hrvatskom poštom raspisala je natječaj Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja, sa željom da podsjeti na zaboravljenu komunikaciju putem pisama, ali i sa ciljem poticanja pismenosti i pismenog izražavanja. 

Ovogodišnja tema natječaja bila je „Moja knjiška ljubav“, a za sudjelovanje u natječaju trebalo je napisati i putem pošte poslati ljubavno pismo omiljenom književnom liku.

Natječaj je bio otvoren od 15. travnja do 1. svibnja, a među pristiglim pismima nagradili smo ona koja smo prepoznali kao kvalitetna i odgovarajuća propozicijama natječaja.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Nada Mihoković Kumrić, književnica i Marta Ovčarić, dipl. knjižničarka i djelatnica Gradske knjižnice Velika Gorica odlučilo je o dobitnicima natječaja. Ove godine nagrađeno je pet ravnopravnih dobitnika.

Dobitnici nagrada su:

1.    Pismo oproštaja (zaporka: HARLEY 60), napisao ZLATKO JAGURIĆ, Velika Gorica
2.    Dragi Tamani (zaporka: NINA125), napisala KATARINA LEKIĆ, Zagreb
3.    Dragi! (zaporka: KIŠA), napisala TINA OZMEC BAN, Velika Gorica
4.    Dragi Antune! (zaporka: MAĆUHICA), napisala ZDENKA TOMIĆ, Zagreb
5.    Dragi Peeta! (zaporka: VVMS999), napisala VIKTORIJA VUKOVIĆ, Zagreb

Dodjela nagrada i podjela priznanja održat će se u subotu 10. svibnja 2014. u 11.00 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica.

Skip to content