Završni program Mjeseca hrvatske knjige 2016.godine

U petak, 11.11. 2016. na Dan hrvatskih knjižnica, u 12,00 sati održat će se Završni program Mjeseca hrvatske knjige 2016. u Knjižnici Galženica, na kojem ćemo izvući 3 sretna dobitnika 130-godišnjeg (neprenosivog) članstva u GKVG kao rezultat sudjelovanja u Nagradnoj igri “Koliko poznajem GKVG”.

Zašto 130-godišnjeg?

Jer je prije 130 godina u prostorijama svratišta “K Bieloj ruži” u Velikoj Gorici osnovana prva čitaonica, na inicijativu tadašnjeg župana Stjepana pl.Josipovića.
U drugom dijelu programa, glazbeno-poetskom, koji je posvećen ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost Bobu Dylanu, družimo se s učenicima Ekonomske i Srednje strukovne škole Velika Gorica. Profesorice Marija Huzjak Šaban, Kristina Pađen, Jasna Piškorić i Sanja Cmrečnjak pripremile su učenike za interpretiranje Dylanovih pjesma na engleskom i hrvatskom. Uz to, naše već znane velikogoričanke Erika, Klaudija i Tea, koje odnedavno nastupaju kao grupa Forte fortissimo, pjevat će obrade Dylanovih pjesama, a na akustičnoj gitari će ih pratiti Kristijan Tomić.

Program organiziramo s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.
Dan hrvatskih knjižnica 2016. odvija se pod sloganom “Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno!” kako bi se osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost potaknulo ne samo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i modernizacije hrvatskih knjižnica, kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.

Skip to content