Zar je moguće biti, a ne biti? – pjesnički susret s Nikolom Kuzmičićem

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018., u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37 održat će se pjesnički susret uz čitanje poezije Nikole Kuzmičića. Ovaj beskrajno zanimljiv i simpatičan profesor teologije i vjeroučitelj u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog dolazi u Veliku Goricu predstaviti svoju poeziju uglavnom duhovnog i refleksivnog karaktera. Pjesnički nastupi Nikole Kuzmičića uvijek donose nešto novo, svježe i originalno i garancija su dobre zabave i užitka u izvrsnoj interpretaciji stihova.

Ako vam je ime zazvučalo poznato, niste se prevarili – ovo je TAJ Nikola Kuzmičić, čovjek koji je novac osvojen u kvizovima Potjera i Najslabija karika odlučio darovati u dobrotvorne svrhe i time postao jedan od petnaestoro ovogodišnjih dobitnika nagrade Ponos Hrvatske kojom se odaje priznanje ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, nadahnuli druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima.

Jednako nesebično kao što je to već učinio na druge načine, u ponedjeljak će s nama podijeliti svoje stihove i dokazati nam kako postoje i neke druge, važnije vrijednosti koje bismo, pogotovo u ovo adventsko vrijeme i vrijeme darivanja, trebali staviti na prvo mjesto.

Mali čovjek za velika djela Nikola Kuzmičić rođen je 1968. godine u Zastražišću na otoku Hvaru. Diplomirani je teolog, zaposlen kao vjeroučitelj u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog.

Od 1985. godine objavljuje poeziju i prozu. Tiskano mu je sedam knjiga i skoro tri tisuće naslova tijekom suradnje u pedesetak domaćih i stranih publikacija. Sudjelovao je na dvjestotinjak samostalnih i zajedničkih večeri poezije. Za svoje pisanje je i nagrađivan.

Zar je moguće biti, a ne biti?
Pjesnički susret
Gost: Nikola Kuzmičić
U ponedjeljak, 3. prosinca 2018., u 19.00 sati
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37
Gradska knjižnica Velika Gorica

Skip to content