Vršnjačko nasilje – tema Razgovaraonice “Ispeci pa reci!” u prosincu

Vršnjačko nasilje tema je nove Razgovaraonice „Ispeci pa reci!“ koja će se održati u utorak 4. prosinca 2018. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle.

Statistike pokazuju kako je nasilje među djecom u stalnom porastu. Okrutna vremena očito su nam donijela okrutne ljude koji stvaraju okrutnu djecu. Ili možda nisu krivi roditelji, nego društvo i mediji kroz koje im se nameću krive vrijednosti i krivi obrasci ponašanja. Nasilje među vršnjacima često poprima oblik neke vrste zabave, a djeca sudionici nasilja često nisu ni svjesni da postupaju pogrešno. Možda samo postupaju onako kako su ih naučili… Kako to promijeniti, koji su uzroci i oblici vršnjačkog nasilja i moguća rješenja – o svemu tome svatko će moći reći svoje mišljenje sljedeći utorak na Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“ grupi za diskusiju koja se jednom mjesečno okuplja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica te uz razgovor na razne teme razvija kulturu dijaloga i civiliziranu razmjenu mišljenja.

Volite razgovarati, diskutirati, polemizirati, iznositi svoja, ali i poslušati i uvažiti i tuđa mišljenja i stajališta… Razgovaraonica „Ispeci pa reci!“ prava je stvar za vas!

Pridružite nam se na Razgovaraonici Ispeci pa reci!, grupi koja se okuplja radi rasprave na različite teme: kultura, povijest, umjetnost, psihologija, zdravlje, odnosi, obrazovanje, tradicija i baština, svakodnevica koja nas okružuje… razgovaramo o svemu što vama i nama padne na pamet! Rasprave/razgovori se odvijaju pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biramo na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

Sljedeći sastanak održat će se u utorak 4. prosinca 2018. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37.
Za sudjelovanje se možete prijaviti putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr ili jednostavno dođite na raspravu.

Grupa za diskusiju
U utorak, 4. prosinca 2018. u 18.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content