Večeras čitamo poeziju na 50 poems for snow festivalu

Dočekali smo i prvi snijeg ove zime, što znači da je stiglo vrijeme za uključivanje u najnepredvidljiviji poetski festival na svijetu! 50 poems for snow poziva vas na čitanje poezije danas u ponedjeljak 27. prosinca 2021. u 20:00 na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Sudjeluju tri pjesnikinje – Ana Bundalo, Ana Lovrenčić i Ana Narandžić, susret moderira Romana Perecinec, a čut ćemo i stihove pjesama Fernanda Pessoe, portugalskog književnika kojem je ove godine festival i posvećen. Budite tamo, vidimo se u 20:00!

Festival 50 Poems for Snow pokrenut je na inicijativu Saše Šimprage 2012. godine, u suradnji s Aleksandrom Hutom Konom dobio je međunarodni predznak, a specifičan je po tome što se datum održavanja ne zna unaprijed te se u svakom od gradova sudionika festivala održava se na prvi dan snijega i to noću, na otvorenom. Uz nekoliko svojih pjesama, svaki od uključenih pjesnika čita i po jednu pjesmu ili stih autora ili autorice kojem je festival te godine posvećen.

Književna prevoditeljica i promotorica lijepe književnosti Romana Perečinec inicijatorica je i moderatorica ovog pjesničkog susreta u Velikoj Gorici već treću godinu za redom, a uz podršku Gradske knjižnice Velika Gorica ove ćemo godine na prvi snježni dan – kad god da nas priroda počasti tom čarobnom padalinom – bit ćemo spremni poslušati tri osebujna ženska pjesnička glasa, kao i stihove portugalskog pjesnika kojem je festival ove godine posvećen – Fernanda Pessoe.

U ovogodišnjem čitanju važno je zvati se Ana! Naime, na susretu sudjeluju tri pjesničke generacije koje, osim ljubavi prema poeziji i njezinom stvaranju, nose i zajedničko ime – multitalentirana Ana Bundalo, glazbenica, glazbena pedagoginja i lektorica Ana Lovrenčić i nagrađivana pjesnikinja Ana Narandžić, prošlogodišnja dobitnica nagrade Albatros.

Festival je posveta pisanju, čitanju i poeziji, ali i, s obzirom na to da njegovo održavanje ovisi o vremenskim uvjetima, podiže svijest o problematici klimatskih promjena na Zemlji. Festival nema nikakav proračun i sve se organizira kroz počasni rad tj. volonterski.

S obzirom na važeće epidemiološke mjere, ali i uzevši u obzir da se nalazimo na otvorenom, obavezno će biti jedino držati propisani razmak.

Više o festivalu:  https://50poemsforsnow.tumblr.com/

50 poems for snow

Pjesnički festival

Ponedjeljak, 27. prosinca 2021. u 20:00

Pjesme čitaju: Ana Bundalo, Ana Lovrenčić i Ana Narandžić

Susret moderira: Romana Perečinec

Plato ispred POUVG

Skip to content