Upravljaj osobnim financijama – radionica i predavanje

 U četvrtak, 11. studenoga 2022. u sklopu Mjeseca hrvatske knjige i obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, u Područnoj knjižnici Galženici održano je predavanje/radionica na temu upravljanja osobnih financija.

Puni naslov predavanja je Upravljaj osobnim financijama / Učimo o novcu kroz književna djela, a gošće su nam bile vrsne edukatorice Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat, autorice knjige Osobne financije: kako biti i ostati u plusu i Tajne uspješnog poslovanja: vodič za mala i srednja poduzeća.

 Knjiga Osobne financije obiluje praktičnim primjerima, koji mogu na lak i razumljiv način stvoriti svijest da odraslost podrazumijeva i financijsku zrelost, te da nam se poteškoće ne događaju samo tuđom već i našom krivnjom. Autorice su knjigu pisale kao „obiteljski priručnik“, pa je tako u njoj nekoliko poglavlja posebno osmišljeno za roditelje, koji žele kroz ideje i praktične primjere ukazati djeci na važnost odgovornog odnosa prema novcu i   imovini.

Autorice u priručniku Tajne uspješnog poslovanja: vodič za mala i srednja poduzerća naglašavajući važnost uspješnog usklađivanja odnosa s glavnim poslovnim partnerima, daju smjernice za donošenje poslovnih odluka i izgradnju dobrih odnosa s kreditnim institucijama, kupcima i dobavljačima, ključnima za poslovni uspjeh. Osim toga naći će se i nekoliko savjeta kako prepoznati poteškoće u poslovanju poslovnih partnera, kako postupiti u toj situaciji, na koji način dobiti najpovoljnije uvjete kredita na tržištu, na što obratiti pažnju pri odabiru financiranja i slično.

 Na predavanju/radionici se moglo saznati kako  samostalno donositi odluke o potrošnji, naučiti procijeniti kada, koliko i kako štedjeti, razlikovati želje i potrebe te razumjeti najčešće mitove i zablude o novcu.

Fotografije: D.Petrišić

Galerija fotografija ;

Skip to content