Uključite se u Natječaj za kratku priču!

Pozivamo sve koji pišu (ili barem pokušavaju), da se uključe u Nagradni natječaj koji organizira Gradska knjižnica Slavka Kolara iz Čazme. Natječaj se organizira u sklopu manifestacije “Slavko Kolar – književni dani”, a tema je slobodna. Svojim tekstovima pridružite se obilježavanju uspomene na jednog od najuspješnijih naših pisaca koji je radnju svojih najboljih najpoznatijih djela smjestio upravo na područje Turopolja. Detaljnije o natječaju prenosimo s web stranice čazmanske knjižnice:

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma
i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar književni dani” raspisuju
Natječaj za kratku priču – satiru

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče – satire je slobodna.

Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).
Natječaj je anoniman, stoga kratke priče – satire treba slati ispisane u pet primjeraka i na CD-u, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom Natječaj za kratku priču – satiru”, a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresa, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti. Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče – satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa:
prva nagrada u iznosu od 1.500,00 kn neto
druga nagrada u iznosu od 1.000,00 kn neto
treća nagrada u iznosu od 700,00 kn neto
Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske knjižnice Slavka Kolara, 15. studenoga 2012.
Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča satira bit će organizirano u okviru manifestacije Slavko Kolar književni dani” 1. prosinca 2012. u Čazmi.
Natječaj traje od 01. srpnja do do  30. rujna 2012.

Skip to content