Udruga OSIT Anđeoska srčeka Letovanić – likovni radovi

Nova izložba u nizu izabranih prijavitelja na Poziv za izlaganje amaterskih umjetničkih radova u Knjižnici Galženici objavljen u lipnju 2023. postavljena je u izlogu, a tematika je Uskrsna. Radovi su to članova Udruge OSIT “Anđeoska srčeka” Letovanić čiji dopis prenosimo u cijelosti:

“Udruga OSIT „ Anđeoska Srčeka „                                                 

Letovanić

OIB : 08785219882                                                                     

IBAN; HR9224070001100047364 

 

 Udruga Osoba sa intelektualnim teškoćama “Anđeoska Srčeka” Letovanić osnovana je 28.04.2018.. g u Letovaniću . Okuplja osobe sa intelektualnim i drugim poteškoćama u razvoju njihove roditelje ,staratelje i prijatelje .Nastala je na  poticaj nekoliko mama i prijatelja osoba sa poteškoćama . Okupljamo se dva puta mjesečno prema potrebama i češće . Svi u Udruzi smo volonteri ,nemamo zaposlenih i financiramo se donacijama za naše radove odnosno provođenjem projekata na koje se prijavljujemo. Organiziramo razne prigodne aktivnosti vezane za manifestacije u našoj Općini Lekenik ,a  posebno za Uskrs i Božić .Volimo se odazivati i na manifestacije drugih gradova i općina  s našim izložbama radova ,gdje obično uz izlaganje  napravimo i pokoju zanimljivu radionicu . Naši radovi jako su povezani s etno baštinom našeg kraja ,očuvanjem okoliša pa mnogo recikliramo ,ponekad od ničega napravimo neku zanimljivu stvar ,a ova povezanost daje nam neiscrpne ideje i otvara mnogo mogućnosti da se naši članovi pokažu i dokažu  u svojoj kreativnosti ,  što nam je jako važno jer se naši OSIT članovi na taj način  osjećaju korisno i prihvaćeno u  zajednici u kojoj žive i Udruga djeluje. Naše radionice su  inkluzivnog karaktera  jer u njih  se uključila  i zdrava populacija naše zajednice ,kroz njih otvorili smo mogućnost volontiranja , proširili socijalnu osjetljivost prema najpotrebitijim slojevima našeg društva , otvorili mogućnost roditeljima OSIT članova da podjele svoja iskustva i odmore se, bar malo , od svoje svako dnevnice ,otvorili vrata našim starijima ,od kojih smo mnogo toga naučili ,a oni kažu da su nešto naučili i od nas. 

 

 Iz donacija za naše radove  organiziramo izlete ,slavimo rođendane ,pomažemo našim potrebitim članovima ,posebno nakon potresa .Tako i ove godine planiramo OSIT članovima čije kuće trebaju krenuti u konstrukcijsku obnovu urediti njihov životni prostor tj urediti njihove sobe .

Izuzetno smo zahvalni što ste nam omogućili ovu izložbu posebice jer smo se zbližili sa Društvom žena Buševec koje su nam bile u velikoj pomoći na početku osnivanja Udruge i nakon potresa ,a za naše humanitarne akcije uvijek je uplaćeno mnogo donacija iz Velike Gorice i okolice .

VELIKO HVALA  NA VAŠOJ POTPORI I RAZUMIJEVANJU ,HVALA VAM ŠTO STE NAM OMOGUĆILI UČINITI JOŠ JEDNU malu stvar VELIKIM SRCEM . NEKA OVA IZLOŽBA ONIMA KOJI  ĆE JE VIDJETI IZMAMI OSMIJEH I NEKA  PRONAĐU ONO  DJETEŠCE U SVOJIM SRČEKIMA . 

S izrazitim poštovanjem u ime članova Udruge i moje osobno

                                                                                             Snježana Kušan “

Izložba se može razgledati u izlogu Knjižnice Galženice od 18. ožujka do 2. travnja 2024.    

 

Foto: K.Kuzmec

Skip to content