U svijetu likovnih umjetnika 3 – izložba dječjih radova

U izlogu Područne knjižnice Galženice ovih dana možete vidjeti likovne radove mješovite sportske skupine DV Lojtrica iz Velike Mlake.  Radovi su  nastali sudjelovanjem u međunarodnom Erasmus+  projektu na eTwinning-u  naziva „U svijetu likovnih umjetnika 3“.

Sudjelovanjem u projektu djeca su upoznala život i umjetničko stvaralaštvo nekoliko poznatih slikara, a ovom izložbom predstavili su likovne radove nastale po uzoru na :  Mirnu Sišul, Joana Miróa, Jacksona Pollocka, Soniu Delaunay, Alexandera Caldera i Johanne Virtanen.

Odgojno – obrazovni rad na području likovne kulture važan je u razvoju djece rane i predškolske dobi. Dijete smatra likovno stvaralaštvo jednim od oblika svoje igre. Kroz njega upoznaje svijet i vlastitu osobnost, a tako ostvaruje i pozitivne promjene u svim područjima razvoja.

Sudjelovanje u projektu  omogućilo je djeci učenje kroz vlastito iskustvo, međusobnu suradnju i komunikaciju, razvoj kreativnog mišljenja, spoznavanje materijalne i socijalne okoline.

Svakodnevna dostupnost likovnih materijala potaknula je dječje stvaralaštvo i interes, razvoj samopouzdanja i pozitivne slike o sebi,  a različitost tehnika dječju kreativnost i radoznalost, oblikovanje u skladu s dobi, znanjem i vještinama iz područja likovne umjetnosti.

Ovakvi projekti odskočna su daska za upoznavanje bogate likovne umjetnosti, a sve kroz igru i prizmu zabavne edukacije koja mami na lica osmijehe zadovoljstva kako djece tako i njihovih odgojitelja, obitelji i zajednice kojoj pripadaju.   

Izložbu su postavile odgojiteljice sportske skupine Lana Pešl, Ana Marija Cimaš i Nives Tepšić, a može se razgledati od 5. do 18. travnja 2021.

Skip to content