U subotu dodjeljujemo nagrade i priznanja u završnici natječaja „Pišem ti pismo“

U subotu 11. svibnja 2019., na Svjetski dan pisanja pisama u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u 11.00 sati održat će se završnica natječaja Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo. Dobitnicima će biti podijeljena priznanja te nagrade Hrvatske pošte i Gradske knjižnice Velika Gorica.

REZULTATI NATJEČAJA PIŠEM TI PISMO… NATJEČAJ ZA NAJ PISMO

Ovogodišnji, osmi po redu natječaj Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo bio je otvoren za sudjelovanje od 1. do 30. travnja 2019., u organizaciji Gradske knjižnice Velika Gorica i Hrvatske pošte povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja. U osnovi natječaja je želja da se podsjeti na zaboravljenu komunikaciju putem pisama, ali i sa ciljem poticanja pismenosti i pismenog izražavanja.

Ovogodišnji natječaj tematski je bio vezan uz glazbu i to povodom 130. obljetnice rođenja skladatelja i glazbenog pedagoga, župana Plemenite općine Turopolje Franje pl. Lučića, rodom iz sela Kuče. Osim što je kao turopoljski župan potaknuo osnivanje brojnih knjižnica i čitaonica diljem Turopolja, Hrvatskoj i svijetu ostavio je i niz nezaboravnih notnih zapisa – od autorskih skladbi do umjetničkih glazbenih obrada tradicionalnih napjeva.

Na ovogodišnji natječaj pristigla su 34 pisma iz cijele Republike Hrvatske – iz Zagreba, Velike Gorice, Krnice (blizu Pule), sa otoka Vira, iz Šibenika, Splita, Sesveta, Brezovice, Benkovca, Delnica, Rijeke, Petrijevaca (blizu Osijeka), Iz Dubrovnika, Lukača (Virovitice) i Slavonskog Broda – pa čak i jedno pismo iz Republike Makedonije. Pisma su mogla konkurirati u tri kategorije: naj dječje pismo, naj srednjoškolsko pismo i naj pismo odraslih.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, glazbena pedagoginja i glazbenica Ana Lovrenčić i knjižničarka Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević, odlučilo je o dobitnicima natječaja. Ove godine nagrađena su po tri pisma u kategoriji odraslih, kategoriji srednjoškolskih te kategoriji dječjih pisama, a dva su pisma pohvaljena. Ovim putem prosudbeno povjerenstvo također zahvaljuje na sudjelovanju svim ostalima koji su sudjelovali u natječaju, a ne nalaze se među nagrađenima.

Dobitnicima nagrada bit će uručene nagrade Hrvatske pošte i Gradske knjižnice Velika Gorica te priznanja za sudjelovanje u natječaju.

Dobitnici nagrada su:

Kategorija naj dječje pismo:

  1. Draga Christina Grimmie (zaporka: Arrow33), Velika Gorica
  2. Noć Jace (zaporka: ECE1009VA), Velika Gorica
  3. Dragi Brian (zaporka: xxLejči36), Benkovac

Pohvala: Otkako sam se rodila… (zaporka: Klavir), Velika Gorica

Kategorija naj srednjoškolsko pismo:

  1. Dragi nepoznati skladatelju (zaporka: 55 555 Glazba), Velika Gorica
  2. Dragi Armine (zaporka: Mursella), Petrijevci
  3. Dragi gospodine Cobain (zaporka: BM), Delnice

Kategorija naj pismo odraslih:

  1. Draga Alma (zaporka: Euterpa), Lukač (Virovitica)
  2. Bila je to muzika (zaporka: Amber Brigita), Split
  3. Dragi Franjo (zaporka: V.K.), Šibenik

Pohvala: Drago pl. Franjo (zaporka: Podotočje), Zagreb

Dodjela nagrada i podjela priznanja održat će se u subotu 11. svibnja 2019. u 11.00 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica.

Skip to content