U Razgovaraonici “Ispeci pa reci” o odgoju u kući i školi

U utorak 8. siječnja 2019. u 18.00 sati pridružite nam se na prvoj ovogodišnjoj Razgovaraonici „Ispeci pa reci“. Ovoga puta raspravljat ćemo na temu „Odgoj djece – uloga škole u odnosu na ulogu roditelja“, o čemu možemo progovoriti s aspekta roditelja te učitelja i profesora, a kroz raspravu pokušat ćemo naći rješenja kako uskladiti te dvije komponente odgoja u najboljem interesu djece i budućnosti društva koje će upravo oni stvarati. Rasprava će se kao i svaki mjesec održati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

Ako volite razgovarati, komentirati, raspravljati i kroz razgovor tražiti konstruktivna rješenja problema, priključite se Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“, grupi za diskusiju koja se jednom mjesečno okuplja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica te uz razgovor na razne teme razvija kulturu dijaloga i civiliziranu razmjenu mišljenja.

U Razgovaraonici Ispeci pa reci! raspravljamo o temama iz kulture, povijesti, umjetnosti, psihologije, zdravlja, odnosa, obrazovanja, tradicije i baštine, o svakodnevici koja nas okružuje… razgovaramo o svemu što vama i nama padne na pamet! Rasprave/razgovori se odvijaju pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biramo na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr ili jednostavno dođite na raspravu.

Skip to content