Turopoljski stol kroz četiri godišnja doba

U četvrtak 12. travnja 2018. u knjižnici ćemo predstaviti zanimljiv učenički projekt – „Turopoljski stol kroz četiri godišnja doba“. Projekt su u sklopu fakultativne nastave „Kulturna geografija“ pod vodstvom Josipe Rodić, profesorice geografije, osmislili učenici zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog. „Turopoljski stol…“ realiziran je kao dio projekta „Okusi i mirisi mog zavičaja“ te je predstavljen na prošlogodišnjoj Smotri turističke kulture koja se već deset godina održava u gradu Hvaru s ciljem istraživanja i očuvanja prirodne i kulturne baštine Republike Hrvatske i obrazovanja mladih o kulturi i turizmu.

Na temelju priprema, razgovora s bakama, roditeljima i svima koji su vezani za očuvanje tradicionalnih vrijednosti, učenici su prezentirali graditeljsku baštinu, nošnje, pjesme i plesove Turopolja, kao i načine obrade zemlje, obrte i spremanje tradicionalnih jela. Svoj će projekt putem video prezentacije predstaviti i u Gradskoj knjižnici Velika Gorica u četvrtak 12. travnja 2018. s početkom u 19.00 sati.

Susret i predstavljanje ovog vrijednog projekta održat će se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Turopoljski stol kroz četiri godišnja doba
Predstavljanje učeničkog projekta
Gosti: Učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog iz Zagreba, Josipa Rodić, prof. geografije i voditeljica fakultativne nastave „Kulturna geografija“
U četvrtak 12. travnja 2018. u 19.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content