Sva organizirana događanja u knjižnici odgađaju se do daljnjega, za posudbu i vraćanje knjiga knjižnica je otvorena prema redovnom radnom vremenu

Zbog trenutne situacije s koronavirusom i u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, uz dosadašnje preventivne mjere dezinficiranja vraćene knjižne građe, počinjemo s primjenom mjera na temelju uputa nadležnih tijela.

  • Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije svi planirani programi odgađaju se do daljnjega.
  • Svi odjeli knjižnice i dalje su otvoreni prema redovnom radnom vremenu.
  • Moguće je posuditi više od 4 naslova knjiga odjednom i to na rok od 60 dana kako bi se smanjila potreba za brojem posjeta odjelima knjižnice.

Dežurna epidemiološka služba Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano uz način postupanja s građom i korisnicima knjižnica poručuje da u svijetu nije zabilježeno dugotrajno zadržavanje virusa na knjižnoj građi, a pri povratku građe knjige se prema potrebi mogu prebrisati blagim dezinfekcijskim sredstvom. Iako bi bilo dobro da dezinfekcijska sredstva za suho pranje ruku budu dostupna na ulazima u knjižnicu, za sada nemamo tu mogućnost, te ovim putem apeliramo na korisnike da redovito peru ruke u skladu s uputama Stožera civilne zaštite. Također, osobe s respiratornim tegobama prema ovim preporukama ne bi smjele ulaziti u knjižnicu.

Iako vjerujemo da će uskoro doći do smirivanja situacije, dođe li do promjena, postupat ćemo prema uputama nadležnih tijela te vas o svemu obavijestiti na vrijeme. Hvala na razumijevanju!

Skip to content