Što je normalno? – tema razgovaraonice “Ispeci pa reci!” u studenom

U studenačkoj razgovaraonici „Ispeci pa reci!“ razgovarat ćemo o tome što je – normalno! Tema razgovaraonice ovaj put je „Što je normalno?: moralni relativizam ili moralni univerzalizam“.

U svijetu koji se stalno mijenja, nužno se mijenja i pojam onoga što je normalno. Naše vrijednosti i uvjerenja na stalnom su ispitu, ali postoje i neka načela koja jesu ili bi barem trebala ostati konstanta koja vrijedi za sve generacije i za sva vremena. Ako imate svoje mišljenje o tome što bi to trebalo biti, pridružite se grupi za diskusiju koja se jednom mjesečno okuplja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica te uz razgovor na razne teme razvija kulturu dijaloga i civiliziranu razmjenu mišljenja.

Volite razgovarati, diskutirati, polemizirati, iznositi svoja, ali i poslušati i uvažiti i tuđa mišljenja i stajališta… Razgovaraonica „Ispeci pa reci!“ prava je stvar za vas!

Pridružite nam se na Razgovaraonici Ispeci pa reci!, grupi koja se okuplja radi rasprave na različite teme: kultura, povijest, umjetnost, psihologija, zdravlje, odnosi, obrazovanje, tradicija i baština, svakodnevica koja nas okružuje… razgovaramo o svemu što vama i nama padne na pamet! Rasprave/razgovori se odvijaju pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biramo na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

Sljedeći sastanak održat će se u utorak 6. studenoga 2018. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37. Za sudjelovanje se možete prijaviti putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr ili jednostavno dođite na raspravu.

Skip to content