Sretna Nova 2019. uz besplatan internet za sve članove knjižnice!

Na samom početku 2019., točnije od 2. siječnja 2019. Gradska knjižnica Velika Gorica za svoje je korisnike pripremila novu pogodnost. Naime, za sve članove Gradske knjižnice Velika Gorica pristup internetu i korištenje računala od navedenog datuma mogući su bez naplate. Napominjemo samo da se ova usluga odnosi isključivo na članove knjižnice, a za ostale korisnike koji nisu članovi i dalje će se naplaćivati po do sada važećem cjeniku.

Korištenje interneta do sada je bilo besplatno za djecu članove Dječjeg odjela, dok se u Središnjem odjelu za odrasle i u Područnoj knjižnici Galženica ta usluga mogla koristiti uz naplatu. Od sada u svim lokacijama članovi to mogu učiniti bez naplate te se služiti računalima s pristupom internetu potpuno besplatno, ali uz jedno ograničenje. Vrijeme provedeno na računalu ograničeno je na do najviše jedan sat dnevno za svakog korisnika. Uz to, kao i do sada, računala u Središnjem odjelu za korisnike i u Područnoj knjižnici Galženica koriste se isključivo za pretraživanje, a ne za igranje računalnih igara. Pristup primjerenim računalnim igrama djeci je dozvoljen u Dječjem odjelu, a korištenje računala i u tom je odjelu ograničeno na jedan sat dnevno.

U Središnjem odjelu za odrasle korisnicima su na raspolaganju tri računala, od toga dva s pristupom internetu; u Područnoj knjižnici Galženica dva su korisnička računala, te tri u Dječjem odjelu. U svim lokacijama omogućen je i pristup bežičnoj mreži putem wifi-ja pa korisnici putem vlastitih osobnih računala mogu besplatno pristupiti internetu u prostoru knjižnice.

Skip to content