Svjetlost i ja – izložba likovnih radova

Nova izložba likovnih radova jednog od prihvaćenih prijavitelja na Poziv za izlaganje likovnih radova u Knjižnici Galženici objavljen u lipnju 2023. obuhvaća slike Slobodana Krilčića.

Slobodan Krilčić rođen je u Velikoj Gorici 1958. godine, gdje je pohađao osnovnu školu. Gimnaziju i Ekonomski fakultet završio je u Zagrebu. Radni vijek proveo je radeći kao ekonomist u više tvrtki, a od kraja 2019. sretno je umirovljen i od tada se intenzivnije bavi svojim hobijima: čitanjem, slikanjem, slušanjem glazbe i radovima u vrtu.

Nema slikarsku naobrazbu, samouk je. Slikati je učio proučavajući stare majstore i pokušavajući u svojim radovima doseći ljepotu njihovih djela. Najveći uzori su mu: J. Constable, W. Turner, C. Monet i ostali impresionisti, naši F. Kovačević, C. Medović, S. Raškaj i drugi te suvremeni majstori akvarela A. Toshiyuki, K. Harusaki, I. Ibryaev i drugi.

Najviše voli slikati pejzaže ( iz šire okolice Velike Gorice, Istre i u novije vrijeme, Istočne Engleske). U njima nastoji dočarati atmosferu, igru svjetla, sjena, boja, ali i svoju radost i očaranost ljepotom koju gleda i upija. Ponekad slika imaginarne pejzaže kada ima potrebu iskazati neka unutrašnja raspoloženja ili razmišljanja.

Tehnike koje koristi u svojim radovima su: akvarel, suhe pastele, drvene bojice i vinorel – slikanje crvenim vinom na akvarel-papiru.

Svojoj supruzi, pjesnikinji Ani Fostač-Krilčić, ilustrirao je zbirku poezije „Pukotine“ i zbirku dječjih pjesama „Gackalo-trackalo“. Neke  ranije radove možete pogledati na njegovoj internetskoj stranici: Slobodan Krilčić – Slikarstvo

PORUKA AUTORA:

“Poštovani prolaznici,

svi smo mi povezani i jedni drugima na razne načine ostavljamo tragove na duši. Ako pogled na ove moje radove u vama izazove i najmanji trag zadovoljstva, utrošeno vrijeme i trud dobit će novi, dodatni smisao. Stoga zahvaljujem na svakom vašem pogledu.”

Kontakt:  095 551 1676

E-mail: slobodan.krilcic@gmail.com

Izložba se može razgledati od 13. do 26. svibnja 2024.

Fotografije dijela autorovog fundusa:

Skip to content