„Šest milimetara“ Josipe Pavičić Berardini

Prvi rujanski književni susret u srijedu 19. rujna 2018. u 19.00 sati rezerviran je za jednu važnu temu i knjigu koja će biti važna svima koji se susreću sa sveprisutnom pošasti obljenja od karcinoma dojke. Josipa Pavičić Berardini u knjizi „Šest milimetara“ hrabro je i iskreno progovorila o vlastitom iskustvu suočavanja s ovom opakom bolešću u svojoj 35. godini – od otkrića prve kvržice preko tri operacije koje su u konačnici dovele i do mastektomije.

Njezino iskustvo opisano u knjizi, u kojoj se ne libi iznijeti detalje svojih unutarnjih borbi, promjene u odnosu prema sebi i drugima, zaista je inspirativno i ako imate nekoga tko je u istoj ili sličnoj situaciji, ili se pak sami suočavate s rakom, Josipina životna priča i prije svega njezin pozitivan stav pomoći će vam da se nekako lakše suočite sa svim poteškoćama koji dolaze u paketu s ovakvom dijagnozom.

Ne nosi knjiga uzalud podnaslov „Ispovijest o boli i pobjedi“ – autorici nije bilo lako iznijeti niti ovu bolest niti napisati ovu knjigu, ali Josipa Pavičić Berardini jedna je od onih koja se uspjela izvući i na neki način „pobijediti“ bolest. Knjiga je namijenjena kao potpora svima koji se u svojim poteškoćama osjećaju isključenima i samima, svima onima koji ne trebaju sažaljenje, već nekoga tko će im reći da oni to mogu.

Josipa Pavičić Berardini ambasadorica je udruge Europa Donna – Europske koalicije protiv raka dojke – neovisne, neprofitne organizacije koja radi na podizanju svijesti žena Europe o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb kao i na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti. Dio prihoda od prodaje knjige „Šest milimetara“ namijenjen je radu udruge.

Josipa Pavičić Berardini provela je dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana „Sara Santini“, „GL’amour“ i „Lopov moje mladosti“. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

„Šest milimetara“ Josipe Pavičić Berardini
predstavljanje knjige
u srijedu 19. rujna 2018. u 19.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content