S knjigom na ti! – književni susret s Krunom Lokotarom i Antonijom Novaković

U ponedjeljak 21. svibnja 2012. u 19.00 sati u sklopu niza tribina S knjigom na ti! u Središnjem odjelu za odrasle, pozivamo vas na književno druženje s Krunom Lokotarom, urednikom u nakladničkoj kući Algoritam i Antonijom Novaković, mladim kvalitetnim glasom hrvatske proze, autoricom „s više književnih nagrada, nego objavljenih knjiga“. O književnim natječajima, objavljivanju knjiga, o izborima pred kojima stoje nakladnici i nedoumicama s kojima se mladi autori suočavaju kada promišljaju za koga i kako danas pisati – ima li s druge strane linije ikoga tko će ih shvatiti ozbiljno ili uporno okreću broj koji se ne koristi – pokušat će saznati moderatorica susreta Darija Žilić.
Antonija Novaković (1979) mlada je autorica čiji je ulazak na književnu scenu pomalo neobičan – ona, naime, trenutno ima više književnih nagrada nego knjiga. Pjesnička zbirka “Lako mi je biti lošija” nagrađena je Goranom za mlade pjesnike i Mostovima Struge, a njezina nedavno izašla prozna zbirka Birali ste broj koji se ne koristi rezultat je pobjede na natječaju Prozak za autore kratke priče do 35 godina.

Kruno Lokotar radio je kao knjižničar i književni kritičar, jedan je od pokretača FAK-a (Festival A književnosti) koji je od sredine devedesetih promovirao domaće autore, a kao urednik u nakladničkim kućama – ranije u AGM-u, trenutno u  Algoritmu – orijentiran je na objavljivanje (mladih) hrvatskih pisaca. U Algoritmu  je pokrenuo biblioteku KaLibar otvorenu debitantskom romanu.

S knjigom na ti!
Birali ste broj koji se ne koristi
književni susret
gosti: Kruno Lokotar, urednik u nakladničkoj kući Algoritam
Antonija Novaković, književnica
moderatorica susreta: Darija Žilić
u ponedjeljak, 21. svibnja 2012. u 19.00 sati
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content