REZULTATI NATJEČAJA ZA NAJ PISMO: “Pismo sebi – pisanje za unutarnji mir”

Završio je 13. natječaj Gradske knjižnice Velika Gorica Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo. Natječaj je bio otvoren za sudjelovanje od 2. travnja do 2. svibnja 2024. povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja.

Pisma su ove godine odgovarala temi natječaja “PIŠEM TI PISMO” – “Pismo sebi – pisanje za unutarnji mir” i pristiglo je 31 pismo iz Hrvatske. Pisma su konkurirala u tri kategorije: naj dječje pismo, naj srednjoškolsko pismo i naj pismo odraslih, a nagrađeno je po jedno pismo iz svake kategorije.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ema Berger, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Maja Petrošević Anja Kaltnecker, odlučilo je o pobjednicima natječaja. Ovim putem prosudbeno povjerenstvo zahvaljuje svima koji su sudjelovali u natječaju, a posebne čestitke upućuje pobjedničkim pismima

Nagrađena pisma će uskoro biti objavljena u online brošuri dostupnoj na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Velika Gorica.

Kategorija naj dječje pismo:
zaporka: CoolComic – Neo Ujlaki, Belovar kod Zagreba

Kategorija naj srednjoškolsko pismo:
zaporka: 190706 – Tara Turk, Zaprešić

Kategorija naj pismo odraslih:
Zaporka: Swallowtail – Marina Maras, Zadar

Skip to content