Rezultati natječaja Pišem ti pismo

Povodom 11. svibnja, kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan pisanja pisama, Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s Hrvatskom poštom po prvi put organizirala je Natječaj za naj pismo Pišem ti pismo… i to sa željom da to postane tradicija u velikogoričkoj knjižnici. Natječaj je bio otvoren od 16. travnja do 1. svibnja 2012. za sve one koje smo ovim putem željeli podsjetiti na zaboravljenu komunikaciju putem pisama, ali i sa ciljem poticanja pismenosti i pismenog izražavanja. Natječaj je premašio naša očekivanja jer je izašao izvan okvira našega grada. Bili smo iznenađeni kada smo vidjeli da su nam pisma stigla iz Pule, Iloka, Belišća, Splita, Ivanić Grada, Rijeke, Vinkovaca, Zagreba, Varaždina, Donje Dubrave, Bugojna (BiH) te naravno iz Velike Gorice.
Na Natječaj su stigla 72 pisma koja su podijeljena u dvije kategorije: dječji i omladinski uzrast – 30 pisama i odrasli – 41 pismo + 1 pismo izvan konkurencije.
Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Darija Žilić, velikogorička književnica, Jasminka Tihi Stepanić, profesorica i dječja spisateljica te Katja Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica, nije imalo lagani zadatak da među pristiglim pismima odabere najbolja. Kako je ovaj Natječaj organiziran po prvi puta odlučeno je da se u kategoriji dječjih i omladinskih pisama dodjele tri ravnopravne glavne i dvije utješne nagrade, a u kategoriji pisama odraslih tri ravnopravne glavne nagrade i četiri utješne. Dio nagrada donirala nam je pošta, a vrijedne knjige dar su Gradske knjižnice Velika Gorica. Dobitnicima će biti dodijeljena i priznanja za sudjelovanje u Natječaju.

Dobitnici nagrada su:

Dječji i omladinski uzrast:
glavne nagrade:
1.    Pismo Miki (zaporka BIGI), napisala: Tea Đurašić, Velika Kosnica, Velika Gorica
2.    Dragi Papa Benedikte XVI (zaporka: ANJA 22102),  napisala: Anja Karas, Velika Gorica
3.    Draga bako (zaporka:ČINJENICE), napisala: Lucija Tadinac, Gradići, Velika Gorica
utješne nagrade:
1.    Dragi djede Ferdinande (zaporka: LARA 58602), napisala: Lara Dražetić, Velika Gorica
2.    Draga moja prijateljice (zaporka:ILOK), napisala: Karla Keri, Ilok

Odrasli:
glavne nagrade:
1.    Poštovani,(zaporka:TOMAVITA), napisao: Željko Cvrtila, Zagreb
2.    Draga sister! (zaporka:P3X-974), napisala: Zrinka Janković, Zagreb
3.    Poštovani gospodine Hesse (zaporka: Hermina), napisala: Mirjana Miljković, Zagreb
utješne nagrade:
1.    Pismo izgubljenoj prijateljici (zaporka: UČITELJICA), napisala: Kornelija Fešiš, Belišće
2.    Dragi Sokrate (zaporka: MAJEUTIKA), napisala: Sonja Agata Bišćan, Zagreb
3.    Bok, stari! (zaporka: LIX), napisao: Ivica Smolec, Velika Gorica
4.    Draga moja Seko, (zaporka:SESTRA TEOFILA),  napisala: Zrinka Posavec, Zagreb

Dodjela nagrada i podjela priznanja održat će se na sam Svjetski dan pisanja pisama 11. svibnja 2012. u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, Zagrebačka 37 u 12.00 sati.

Skip to content