Revizija knjižnog fonda u Središnjem odjelu za odrasle

Nakon provedene revizije fonda u Dječjem odjelu te u Područnoj knjižnici Galženica, vrijeme je za najopsežniji revizijski zahvat, a to je obrada fonda u Središnjem odjelu za odrasle.

Gradska knjižnica Velika Gorica obavještava svoje korisnike da će na temelju članka 46. stavka 2. ZAKONA O KNJIŽNICAMA (NN, 105/97, 5/98 i 104/00) i PRAVILNIKA O REVIZIJI I OTPISU KNJIŽNE GRAĐE (NN, 21/02), Središnji odjel za odrasle provoditi reviziju knjižnog fonda od 05. rujna 2016. te će od tog datuma do završetka revizije biti zatvoren!

U tom razdoblju knjige posuđene u Središnjem odjelu za odrasle mogu se vraćati u Dječji odjel, Zagrebačka 37 (potkrovlje), a nove knjige posuđivati u Područnoj knjižnici Galženica, Trg Stjepana Radića 5.

Čitanje novina i časopisa bit će omogućeno u predvorju zgrade Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica te u Područnoj knjižnici Galženica.

S obzirom na to da tijekom trajanja revizije neće biti moguće produžiti rok posudbe knjiga, niti osobno niti putem telefona, molimo korisnike da obrate pozornost na rok za vraćanje knjiga te da knjige na vrijeme vrate u Dječji odjel kako bi izbjegli naplatu zakasnina.

Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje tijekom revizije koja je zakonska obveza knjižnice, a tijekom koje ćemo pročistiti knjižni fond i sam knjižnični prostor te tako olakšati samostalno korištenje korisnika knjižnicom.

Predviđeni rok trajanja revizije u Središnjem odjelu za odrasle je do kraja listopada, a prema potrebi i nešto duže, s obzirom da nas očekuje zahtjevan posao koji uključuje obradu više od  60.000 svezaka knjiga. Naši ciljevi su uredne i dobro označene police, pravilno raspoređene knjige i njihovo olakšano pronalaženje te stvaranje ugodnijeg prostora za korisnike i aktivnosti koje slijede.

Skip to content