Radionica za pokretanje GSR-a u Velikoj Gorici

Udruga ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) organizira još jednu praktičnu radionicu kao podršku inicijativi za stvaranje održive zajednice u Velikoj Gorici. 18. i 19. rujna održat će se radionica o pokretanju grupe solidarne razmjene!
Grupe solidarne razmjene (GSR) povezuju ljude u gradu s lokalnim ekološkim proizvođačima hrane, omogućuju uzajamnu pomoć članova i solidarnu kupnju, a ove jeseni članovi inicijative za stvaranje održive zajednice u Velikoj Gorici (tzv. tranzicijska grupa) pokreću jedan lokalni GSR.
Radionica će pojasniti princip funkcioniranja GSR-a i upoznati nas s iskustvima raznih drugih grupa u zemlji, pomoći sudionicima da poduzmu konkretne korake, te pokrenu i održe takvu grupu. Namijenjena je prvenstveno onima koji stanuju u Velikoj Gorici i okolici, te lokalnim proizvođačima. Radionica se sastoji od dva dijela i poželjno je da svi budući aktivni članovi sudjeluju oba dana! Prvi dio je u obliku predavanja, a drugi je praktičnog karaktera i služi za vježbu i konkretno planiranje.

Četvrtak, 18.9.2014. – 1. dio – 17:30-20:00, u Gradskoj knjižnici Velika Gorica
Petak, 19.9.2014. – 2.dio – 17:30-20:00 u Vatrogasnom domu Kurilovec

Voditeljica radionice: Sunčana Pešak

Netko od nas će tamo biti već od 17h, pa možete iskoristiti priliku i pitati nas štogod vas zanima!
Radionica je besplatna, ali očekuje se angažiranost sudionika. Molimo da nam se najavite kroz prijavu na ovom obrascu (klik na link).
Prijave se primaju do srijede 17.9. u 22h, a još iste večeri očekujte potvrdu i obavijesti o eventualnim promjenama. Ograničit ćemo broj sudionika samo u slučaju iznimno velikog odaziva.
Radionica se odvija uz podršku Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

Skip to content