Radionica stručnog usavršavanja za knjižničare velikogoričkog područja – obavijest o radnom vremenu knjižnice

U četvrtak 8. ožujka 2018. zbog održavanja radionice stručnog usavršavanja za knjižničare sve lokacije Gradske knjižnice Velika Gorica bit će zatvorene za korisnike od 11.30 do 14.00 sati.

Povodom obilježavanja dana Gradske knjižnice Velika Gorica organiziramo događanje namijenjeno svim knjižničarima velikogoričkog područja – knjižničarima osnovnih i srednjih škola, Veleučilišta Velika Gorica i knjižničarima Gradske knjižnice Velika Gorica.

Dan Gradske knjižnice Velika Gorica do sada smo tradicionalno obilježavali 3. ožujka, a od ove godine, sukladno nedavnom otkriću pravila Prve čitaonice koja su datirana 8. ožujka 1885. godine, obilježavat ćemo ga na taj dan koji ove godine pada u četvrtak 8. ožujka 2018.

U dosadašnjim predavanjima s ciljem stručnog usavršavanja bavili smo se temama koja se usko tiču naše knjižničarske struke, no ovaj put odlučili smo se za radionicu rješavanja konfliktnih situacija u susretima s korisnicima. Umijeće dobre komunikacije jedna je od kompetencija svakog knjižničara, no to je kompetencija koju obično svladavamo sami, ili uz pomoć literature. Smatrali smo da bi radionica ovog tipa svima pomogla da naučimo kako kvalitetnije komunicirati te kako na pozitivan način razriješiti sukobe do kojih neminovno dolazi u svakodnevnom radu s korisnicima, ali i u ostalim segmentima našeg poslovnog i privatnog života.

Voditeljica radionice je Iva Bačurin, diplomirana socijalna radnica i djelatnica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.

Skip to content