Putovanje u središte kratke priče

Kako se postaje piscem? Što je “ono nešto” što svaki dobar pisac ima, a vi želite postići? Tko su ljudi koji vas mogu naučiti pisati? I može li se, na koncu konca, pisanje uopće naučiti? U ponedjeljak 25. studenoga 2013. u 19.00 sati možete saznati odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana uz pisanje, jer u posljednjoj ovogodišnjoj tribini S knjigom na ti!” naši gosti su Miroslav Mićanović, voditelj radionica kratke priče u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu (CeKaPe), te dvije mlade spisateljice Suzana Bosnić i Tajana Obradović. Njihove su ih novinarske i uredničke profesije oduvijek usmjeravale prema pisanju, a odnedavno su ponosne vlasnice vlastitih ukoričenih, i još k tome hvaljenih tekstova! O tome koliko im je u oslobađanju vlastitog spisateljskog talenta pomoglo sudjelovanje u radionicama kreativnog pisanja, te koliko je za to zaslužno vodstvo “dobrog duha pisanja” Miroslava Mićanovića, ispitat će ih Darija Žilić.

Miroslav Mićanović (1960.) je pisac, pjesnik, urednik i književni kritičar. Dugogodišnji je urednik u nakladničkoj kući MD i urednik časopisa Quorum, a trenutno radi u Agenciji za odgoj i obrazovanje i vodi radionice poezije i kratke priče u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu.
Suzana Bosnić (1976.) je novinarka i spisateljica. Ove godine objavila je zbirku priča “Pod zemljom u velikom cipelama”, o životu kakav jest. Neke od njezinih priča su i nagrađene.
Tajana Obradović (1971.) je atletičarka, novinarka i urednica sportskih izdanja. Objavila je roman “Cybersex – Čarobna šuma”, roman koji uspoređuju s trilogijom “Pedeset nijansi sive”, ali ona sama ne misli tako. Vlasnica je izdavačke kuće Funditus.

S knjigom na ti!
Putovanje u središte kratke priče
književni susret
gosti:
Miroslav Mićanović
, voditelj radionica kratke priče Centra za kreativno pisanje
Suzana Bosnić i Tajana Obradović
, spisateljice
moderatorica susreta: Darija Žilić
u ponedjeljak, 25. studenoga 2013. u 19.00 sati
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content