Putopisno predstavljanje knjige Mare Doljak “Moj Camino”

Hodočašće svetom Jakovu – slavni hodočasnički put Camino de Santiago – za većinu onih koji se odvaže proći ga predstavlja ne samo fizički izazov, nego i iznimno duhovno putovanje. Bilo da krenete u društvu ili sami, tijekom 760 kilometara dugog putovanja događa vam se nešto sasvim posebno – zaokret duha, pogled u vlastitu dušu, prihvaćanje i zahvalnost – jednom riječju: korjenita promjena.

Za gospođu Maru Doljak ovo je hodočašće, kako i sama kaže, „počelo kao fizički izazov, a završilo kao duhovno putovanje“ i zato ju u ponedjeljak 26. ožujka 2018. s veseljem ugošćujemo na predstavljanju njezine dojmljive i prelijepe knjige „Moj Camino: šetnja u dubine sebe“. Predstavljanje će se održati u Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37 s početkom u 19.00 sati, a bit će koncipirano kao putopisno predavanje o hodočasničkom putu Camino de Santiago. Dojmljive fotografije krajolika, ljudi i naizgled nevažnih detalja iz poglavlja u poglavlje vode nas živopisnim sjeverozapadom Španjolske donoseći nam priče o susretima, prijateljstvima, hodočasničkim običajima, prenoćištima, hrani, druženjima… no još važnije, priče koje ih prate zrcalo su duhovnog rasta od prvog poglavlja naslovljenog „Ja nisam taj tip“ do stava „Prepreke na putu su nebitne“ pred sam kraj knjige.

„Ova knjiga nije samo putopis ili vodič. Čitajući je usvojit ćete i mnoge životne mudrosti koje je Mara putem otkrivala a koje svi kad-tad želimo savladati. Iako je njezino iskustvo samo njezino i duboko osobno, mudrosti koje nam ovom knjigom prenosi univerzalne su i svima potrebne.“

Alis Marić, „Čitaj knjigu“

Mag.pharm. Mara Doljak osnivačica je i direktorica „Aromare d.o.o.“ te ravnateljica „Ustanove Aromara Centar“. Studirala je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je radila u „Saponiji“, kao savjetnik za primjenu kozmetike „Helena Rubinstein“, te u tvrtci „Podravka-Belupo“, u razvoju kozmetike i na kreaciji novih proizvoda. 1988. Mara otvara svoj kozmetički salon u Zagrebu i kreira kozmetičku liniju za žene „Secret Success“, prvu prirodnu kozmetičku liniju na domaćem tržištu. 1991. osniva tvrtku „Aromara d.o.o.“ te se bavi plasiranjem eteričnih ulja i edukacijama, a 2000. pokreće „Aroma Akademiju“ („Ustanova Aromara Centar“), prvu sustavnu edukaciju o aromaterapiji na našim područjima. Trenutno radi na razvoju proizvoda koji će moći značajno pomoći pri učestalim zdravstvenim tegobama za koje farmakologija i medicina ne nude efikasna rješenja.

Mara Doljak
Moj Camino: šetnja u dubine sebe
Putopisno predstavljanje knjige
Gošća: Mara Doljak, autorica
U ponedjeljak 26. ožujka 2018. u 19.00 sati
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37
Gradska knjižnica Velika Gorica

Skip to content