Proglašeni dobitnici foto natječaja „Gdje knjige putuju?“

Tijekom srpnja i kolovoza za korisnike Gradske knjižnice Velika Gorica bio je otvoren nagradni foto natječaj „Gdje knjige putuju?“ s temom putovanja. Korisnici su trebali poslati svoje fotografije na kojima čitaju (po mogućnosti naše) knjige, te pri odabiru situacije biti što originalniji. Prema ocjeni žirija  – Igora Kolarca, profesionalnog fotografa iz foto studija VG-foto i Stipe Bilića, pasioniranog fotografa i djelatnika Gradske knjižnice Velika Gorica – nagrađene su tri najbolje fotografije, odnosno njihovi snimatelji. Žiri se prije svega rukovodio kriterijem autentičnosti fotografije, makar je na natječaj pristiglo i doista fascinantnih digitalno obrađenih fotografija na temu knjige i čitanja.
Prvu nagradu osvojila je Jana Čuturić, drugu nagradu Ana Bastajić, a treće mjesto pripalo je Christianu Čuturiću. Nagrađeni svoje nagrade mogu preuzeti u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica od utorka, 17. rujna 2013.
Svima koji su svoje fotografije poslali na natječaj ovim putem zahvaljujemo, a dobitnici su nagrađeni vrijednim knjigama o fotografiji i jednogodišnjom besplatnom obnovom članstva u knjižnici.
Izbor najboljih fotografija pristiglih na natječaj, uključujući i tri prvonagrađene, bit će izložene u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica tijekom Mjeseca hrvatske knjige 2013., odnosno od 15. listopada do 15. studenoga 2013.

Skip to content