Prikazivanje filma o tranzicijskim gradovima i predstavljanje velikogoričke tranzicijske grupe

U četvrtak 2.10.2014. od 18h udruga ZMAG u suradnji s Gradskom knjižnicom Velika Gorica organizira prikazivanje filma “U Tranziciji 2.0″ i predstavljanje večlikogoričke tranzicijske grupe.
Zbog velikog interesa u Velikoj Gorici ponovo najavljujemo film “U tranziciji 2.0″ uz diskusiju s građanima, ali ovaj put nećemo samo govoriti o mogućnostima za Veliku Goricu, nego i o onome što se već dešava! Prije ljeta počela je djelovati lokalna tranzicijska grupa, a ovom prilikom ćemo predstaviti aktivnosti i pozvati da se pridruže svi koji žele zasukati rukave i izgraditi održivu zajednicu u Velikoj Gorici!

Film “U tranziciji 2.0″ (Emma Goude, 2012.) je inspirativno uranjanje u globalni tranzicijski pokret, pokret za prijelaz u društvo s manje nafte i vjerojatno manje novca, ali s većom kvalitetom življenja. To je niz od 16 priča sa 7 kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari. Doznat ćete o mjestima koja tiskaju vlastiti novac, posvuda uzgajaju hranu, lokaliziraju ekonomiju i grade vlastite sunčane elektrane. Ovaj pokret za stvaranje održivih zajednica je ideja koja se viralno širi planetom, društveni eksperiment u nošenju s ovim nesigurnim vremenima uz optimizam i usmjerenost na rješenja.
Želite li kompostirati svoj biootpad, dobiti svoju vrtnu parcelu ili nabavljati svježu hranu direktno od proizvođača koje cijenimo i poznajemo? Grupa koja djeluje pod radnim nazivom Tranzicijska inicijativa VG već nalazi lokalne odgovore na ta pitanja, a u četvrtak 2.10. od 18 do 20h će biti u Gradskoj knjižnici (Velika Gorica, Zagrebačka 37) i predstaviti svoj vrt i dalje planove. Ulaz je slobodan, dođite!

Skip to content