Prijavite se na Rukopisaonicu i naučite umijeće lijepog pisanja

Sjetite se kada ste zadnji put napisali rukom neki duži tekst? Uz svakodnevicu služenja tipkovnicom računala, mobitela ili laptopa sve rjeđe rukom pišemo po papiru. Nekada nam je rukopis omogućavao prepoznavanje, on nas je na neki način izdavao, ali po njemu smo bili jedinstveni. Grafolozi su u stanju točno ustanoviti originalnost nečijeg rukopisa, ono po čemu je on prepoznatljiv i jedinstven, ali čini se da im dajemo sve manje posla…

Poznata je činjenica da se mozak drugačije razvija čitanjem i listanjem knjiga, nego tekstova s ekrana. Isto je i s pisanjem koje, za razliku od korištenja tipkovnice, aktivira različita područja mozga i trajno mijenja neuronske veze. Također je dokazano da se više smijemo i bolje smo raspoloženi ako pišemo rukom! Pisanje rukom zaokuplja nas i pozitivno utječe na razvoj pažnje i koncentracije te ima veći utjecaj na naše emocije.

Kako bismo zainteresiranima omogućili da savladaju jedno, kako izgleda, zaboravljeno umijeće, od veljače započinjemo s radionicom lijepog pisanja u knjižnici.

Suvremeni oblici rukopisa danas su postali umjetnost za sebe, a koriste se kako u privatne, tako i u marketinške i druge svrhe. Moderan krasopis iznimno je popularan kada je riječ o izradi čestitki, pozivnica za neki događaj, oblikovanju fontova ili originalnom dizajnu rukotvorenog loga.

Kroz osam radionica polaznici će učiti vještinu lijepog pisanja. Radionice će se održavati svakog utorka od 18. veljače do 7. travnja 2020. s terminom od 18.00 do 19.30 sati, polaznike će voditi grafička dizajnerica Irena Mihalinec.

Prijave za sudjelovanje u radionici primaju se putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr, a s obzirom da je broj sudionika ograničen na dvanaest, prvih dvanaest prijavljenih moći će se priključiti radionici.

Prvi susret je 18. veljače 2020. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37. Sudjelovanje u radionicama kao i sav potreban materijal besplatni su za sve polaznike.

Rukopisaonica

Radionica lijepog pisanja

Voditeljica: Irena Mihalinec, grafička dizajnerica

Od 18. veljače do 7. travnja 2020.

Svaki utorak od 18.00 do 19.30 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content