Preporuke s Dječjeg odjela – zima 2019.

Donaldson, Julia: Smrveni i smlavi

Julia Donaldson i Axel Scheffler osmislili su novu, spektakularnu priču koja će nas lansirati u svemir, u društvo velikog broja neobičnih i fantastičnih izvanzemaljaca.U izvanzemaljskom svijetu u kojem se Smrveni (koji su crvene boje) nikad ne miješaju sa Smlavima (koji su plavi), zaljubit će se dvoje mladih, Smrvena Marijeta i Smlavi Bero. Njihove obitelji snažno će se usprotiviti vezi, no mir i ljubav će prevladati i u ovoj ljubavnoj priči.

Strange, Lucy: Tajna Slavujeve šume

Predivna i zamršena priča o prijateljstvu, bajkama i obiteljskim tajnama. Godina 1919. Mama je bolesna. Otac radi u inozemstvu. Dadilja Jane je previše zaposlena da pazi na Henriettu i na stvari koje vidi – ili misli da ih vidi – u sjenama njihova nova doma, KUĆE NADE. Posve sama, jedino su joj društvo priče, Henry (Henriettin nadimak) otkriva da je Kuća nade puna neobičnih tajni: zaboravljeni tavan, sablasna bića, neobjašnjivi bljeskovi koji trepere u drveću iza vrta. Jedne noći odluči poći u mrak Slavujeve šume. Ondje će otkriti nešto što će joj promijeniti sav svijet… Koračala sam kroz vrt, moja se sjena protezala preda mnom, prema tajnovitoj šumi. Stajala je tamo mračna, poput olujnog oblaka koji je pao s neba…

Ibrahim, Marawa: Vodič za cure : [50 lekcija kako zavoljeti svoje tijelo koje se mijenja]

Ova je duhovito napisana knjiga ono što treba svakoj curi koja se pita što se to zbiva s njezinim tijelom i mozgom koji se mijenjaju. Odrastanje je zabavno… ali nije uvijek lako ni jednostavno. Mnogo je nepoznanica, a katkad za cure zna postati čudno i neugodno. Ali ne brini! Ova knjiga sadržava SVE što cura treba znati.

trnoružica

Vrijeme je za spavanje, Trnoružice! : priča o važnosti sna

Trnoružica – uspavana ljepotica, zapravo uopće ne voli spavati! Zbog nedovoljno sna, loše je volje i jako nespretna. Hoće li se ikada naspavati?

Nauči o važnosti sna u ovoj duhovitoj priči o pospanoj princezi!

vožnja biciklom

Vožnja biciklom

Peppa želi voziti bicikl brže od svojih prijatelja, ali još uvijek ima pomoćne kotače. Hoće li naučiti voziti bicikl bez njih?

barney

Ondrašik, Pavel: Barney slijedi svoj nos

Predivna priča o obitelji, prijateljima i pripadanju, obogaćena brojnim informacija i edukativnim igrama – za proširenu stvarnost samo otvorite besplatnu aplikaciju!

dosegnuti

Dosegnuti zvijezde : interaktivna 3D knjiga

Edukativna izdanja iz serije interaktivnih 3D knjiga koja su pred vama savršen su spoj tiskane knjige i dodatnih digitalnih sadržaja. O mogućuju čitanje o zanimljivim temama s područja tehnologije, znanosti, povijesti i arhitekture, a skeniranje kodova otvara mogućnost istraživanja i otkrivanja virtualnih prizora i svjetova. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi, ova je serija knjiga idealna za upotrebu u školi i kod kuće.

alenka

Bakran, Tamara: Ide Alenka po čarobno jaje

U ovoj bajkovitoj priči vidjet ćemo i pročitati kako je čarobno jaje preobrazilo nesretno i teško djetinjstvo jedne djevojčice, podarilo joj nezaboravne doživljaje, uredilo obiteljske odnose u koje je donijelo mir, sklad i ljubav.

ctiborove

Stančík, Petr: Ctiborove pustolovine u podzemlju

Jeste li kad naišli na knjigu koja ima tri različita završetka? I na kraju svakog poglavlja zagonetku koja se tematski nadovezuje na radnju? Jeste li kad za točno riješene zagonetke skupljali bodove koje na kraju možete zamijeniti za jedan od završetaka? Sve to uvući će mladog čitatelja u radnju jednako duboko kao što je glavnog junaka Ctibora mrkva prevarantica uvukla u podzemno carstvo diva od cigle. Na svojemu putovanju natrag na površinu Ctibor će naći nove prijatelje – slona koji trubi i miša iz brave – i zajedno s njima doživjeti mnogo uzbudljivih pustolovina. Ako tražite interaktivnu bajku s elementima dječjeg horora, knjigu koja aktivno razvija dječju maštu te knjigu koja zna zaokupiti male ljubitelje kompjutorskih igara, onda ste je upravo našli.

tebi se već sniva

Njie, Haddy & Aisato, Lisa: Tebi već se sniva : laku noć za cijelu godinu

Prekrasna ilustrirana uspavanka u stihovima o godišnjim dobima, koja spavaju i bude se u životnom ciklusu. Djeca spavaju, odrasli spavaju, životinje spavaju i godišnja doba spavaju također. Kada je zima budna, ostala tri godišnja doba spavaju. Kada zima odlazi snivat, proljeće se budi iz sna. Ljeto se budi nakon proljeća i jesen slijedi nakon ljeta, na kraju vraća se zima. Autorice ove prekrasne slikovnice u su sestre Haddy Njie, Lisa Aisato.

greta

Greta i divovi : nadahnuta priča o Greti Thunberg i borbi za naš planet

Greta živi u predivnoj šumi okružena šumskim životinjama koje su zabrinute jer im prijeti opasnost od divova. Greta je znala da divovi postoje, no sada su postali izrazito nasrtljivi. Počeli su sjeći stabla kako bi izgradili kuće. Zatim su posjekli još stabala i izgradili još veće kuće. Kuće su prerasle u naselja, a naselja u gradove, sve dok šume nije gotovo posve nestalo.

na nebu

Evans, Harriet & Viana, Gonçalo: Na nebu: izumi nadahnuti prirodom

Kad izmišljaju izume, znanstvenici se često ugledaju u prirodu.
Saznaj više i pusti mašti na volju.
Otkrij kako je priroda nadahnula neke velike izume, od prvog aviona braće Wright do vlaka-metka Eijija Nakatsua.
Dok slavimo nebeska bića, upoznat ćeš ptice nevjerojatnih sposobnosti, čudesne šišmiše i stabla koja žive poput obitelji.
Prouči prirodni svijet i svijet ljudi, od pčelinjeg plesa do kamera za istraživanje dubokog svemira.

priče za dječake

Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji : istinite priče o iznimnim dječacima koji su promijenili svijet a da pritom nisu ubijali zmajeve

Knjiga Priče za dječake koji su se usudili biti drugačiji nudi ti alternativu. Čudesna je to zbirka stotinu sjajno ilustriranih priča o poznatim i manje poznatim muškarcima i dječacima, povijesnim likovima ili tvojim suvremenicima, kojima je svima zajednička osobina da su suočeni s nevoljama i predrasudama izašli kao pobjednici te da su kršeći pravila uspjeli postići nezamislive nove stvari. Između ostalih, među njima ćeš pronaći Daniela Radcliffa, Galilea Galileija, Nelsona Mandelu, Louisa Armstronga, Louisa Braillea, Lionela Messija, Jamieja Olivera, Beethovena, Baracka Obamu, Jesseja Owensa, Mahatmu Gandhija – različite heroje iz svih područja života i sa svih strana svijeta.

laku noć

Rathmann, Peggy: Laku noć, gorilo

Laku noć, gorilo autorice i ilustratorice Peggy Rathmann dugogodišnji je svjetski bestseler koji je opčinio mališane i njihove roditelje diljem svijeta. Simpatični nestašni likovi, umirujuća atmosfera, nježne ilustracije koje pričaju priču, neočekivani i humorističan obrat više su nego dovoljan razlog da ovu slikovnicu uvrstite u rituale prije počinka vaših mališana. Ovo je jedna od onih slikovnica koje ćete čitati i gledati iznova i iznova, i svaki put otkrivati neke nove detalje u ovoj naizgled jednostavnoj priči.

biblija za hrabre dječake

Biblija za hrabre dječake : pripovijesti o iznimnim muškarcima iz Biblije

Knjiga Biblija za hrabre dječake svakom će dječaku pokazati da Biblija nije puna velikih, teških i nerazumljivih pripovijesti: naprotiv, ona je puna uzbudljivih priča o pustolovinama brojnih hrabrih muškaraca koji su pobijedili svoje strahove i promijenili tijek povijesti! Dakako ova sjajno ilustrirana knjiga sadrži i sve ključne dijelove biblijske povijesti: stvaranje svijeta i priču o Adamu i Evi, izlazak iz Egipta itd., kao i mnogobrojne zgode iz Novoga zavjeta.

peppa

Peppine priče

“Peppine Priče” je knjiga koja u sebi sadrži 5 omiljenih priča o pustolovinama Peppe, njezine obitelji i prijatelja, popraćenih prekrasnim ilustracijama. Peppine kratke poučne priče voljet će svaki mališan.

Priče koje ćete pronaći u knjizi:Peppa na kampiranju, Obiteljsko računalo, Izgubljeni ključevi, Slobodan dan Gospođice Zec, Peppa na spavanju kod Zoe

krijesnice

Pann, Petra: A gdje su nestale krijesnice : i ostale dvojbe jedne sofisticirane mačke

Priča je to o jednoj posebnoj mački koja će mnoge podsjetiti na mnogima omiljenog Garfielda, samo što je dama i ne voli lazanje. Navikla je na lagodan život, kad joj privremeni odlazak gazdarice, posve okrene život naglavačke i naopačke.  Sve to doznajemo iz niza  izražajnih i duhovitih rečenica koje ne slijede poznate obrasce mačjeg ponašanja, iako ga poštuju, nego su podloga za inventivno i zaigrano djelo koje će oduševiti i velike i male.

Evans, J. M.: Zagonetka u snijegu

Uzbudljiv roman za djecu i mlade – o prijateljstvu, hrabrosti i molitvi. Ravi, Debbie, Lance i Joel nedavno su riješili svoju prvu zagonetku i već se pojavila druga: netko je provalio u Ravijevo spremište i opljačkao ga! Mogu li otkriti tko je to učinio? Situacija se dodatno zapetlja nakon što nestane torbica, a zatim i mačka stare gospođe Adamson. Je li moguće da su ti događaji međusobno povezani? Pridružite se ovim prijateljima dok, uz Božju pomoć, pronalaze odgovore na neočekivanim mjestima!

male šanse

Hof, Marjolijn: Male šanse

Roman za djecu “Male šanse”, hvaljene nizozemke Marjolijn Hof, duhovit je, potresan i dirljiv.
Otac devetogodišnje djevojčice Kike, liječnik bez granica, nestaje u ratnom vrtlogu u dalekoj zemlji.
Uplašena Kika na neobičan način nastoji utjecati na sretan ishod potrage za ocem.
Ona smatra kako bi žrtva kućnog ljubimca mogla povećati izglede da njezin otac bude pronađen živ.
Kika, naime, ne poznaje nikoga tko je istodobno ostao bez kućnog ljubimca i bez oca.
Neobičan i zanimljiv roman koji govori o privrženosti, ljubavi i nadi u bolje sutra.

Skip to content