Predstavljanje Kuće Šenoa – sjećanje na Augusta

Kuća Šenoa je sinonim za kulturnu baštinu koju su stvorili članovi obitelji Šenoa kroz četiri generacije – tijekom 182 godina života u Zagrebu. Kuća Šenoa je i prostor u kojem se nalazi njihova ostavština, a to je obiteljska kuća u Zagrebu, Mallinova 27. Riječ je o memorijalnoj zbirci u obiteljskoj kući Šenoa u Zagrebu koja je od ove jeseni otvorena za javnost, a kuratorica zbirke i voditeljica udruge „Svi naši Šenoe“ Jasmina Reis ispričat će nam o tome kako je došlo do otvaranja zbirke za javnost te što sve zanimljivo i novo možemo vidjeti i saznati razgledom zbirke obitelji Šenoa. Program razgleda pod pokroviteljstvom je Matice hrvatske, certificiran je od strane Ministarstva prosvjete, obrazovanja i športa te je preporučen osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije te osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Ovim programom tradicionalno obilježavamo obljetnicu smrti Augusta Šenoe, najslavnijeg turopoljskog zeta, koji je ženidbom sa Slavom pl. Ištvanić iz Velike Gorice ostao trajno vezan za turopoljski kraj. Preminuo je 13. prosinca, na svetu Luciju, 1881. godine.

Predstavljanje će se održati u utorak, 6. prosinca 2016. u 11.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37.

Predstavljanje Kuće Šenoa
utorak, 6. prosinca 2016. u 11.00 sati
Gošća: Jasmina Reis, kuratorica memorijalne zbirke obitelji Šenoa
Gradska knjižnica Velika Gorica
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content