Predavanje “Židovstvo i židovska svakodnevica”

U utorak 23. rujna 2014. u 10 sati u Knjižnici Galženica, Velika Gorica, Trg S. Radića 5, u nizu susreta “S poštovanjem” gostuje mr. sc. Julija Koš, voditeljica knjižnice Židovske zajednice Bet Israel koja će održati predavanje pod nazivom “Židovstvo i židovska svakodnevica”. Voditeljica susreta je mr. sc. Marija Ivanović.

Julija Koš (r. 1953. u Splitu) diplomirala je povijest umjetnosti, arheologiju i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je završila i poslijediplomski studij bibliotečne znanosti. Voditeljica je knjižnice Židovske zajednice Bet Israel. Bavi se temama iz židovske povijesti, kulture i religije. U emisiji Duhovni zov Religijskog programa Hrvatske televizije sudjelovala je puno puta s kraćim prilozima o Židovima i židovstvu.
Urednica je nekoliko značajnih publikacija, autorica stručnih, publicističkih i leksikografskih tekstova. Napisala je knjige: Alef bet židovstva: pogled u krug židovske povijesti, religije i običaja (1999.) i Ulaznica za nebo (2014.).

Skip to content