Pokret, igra, učenje

U utorak 26.02.2019. u 18 sati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica održat će se psihoedukativno predavanje “Pokret, igra, učenje” pod vodstvom Katarine Šeravić, mag.praesc.educ.

“Živjeti znači gibati se. Djeca uče kroz igru i pokret. Kao što je tijelu potrebno razgibavanje, tako je i mozgu potrebna gimnastika kako bi mozak postigao brzi napredak u spoznajnim funkcijama. Pokret je nužan za sazrijevanje djeteta jer pobuđuje osjetila i razvija sam mozak. Osjetila u samom tijelu su ta koja mozak opskrbljuju informacijama o okruženju iz kojih se oblikuju razumijevanje svijeta.  Kretanje je presudno za djetetov razvoj i sposobnost učenja. Pogotovo u prvoj godini života u vrijeme kad se stvaraju važne veze između mozga u razvoju tijela. Sudionici će ovog predavanja dobiti uvid kojim aktivnostima pomoći djeci za razvoj bilateralne integracije (komunikacija između lijeve i desne polutke mozga). Katarina Šeravić, mag.praesc.educ., odgojitelj mentor”

Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti na broj telefona Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica: 6260-689.

Skip to content