Poetski književni klub “Poetica” : promocija knjige “Zagonetka generacija” Jasne Vuge

Drugi ovosezonski sastanak članova Poetskog književnog kluba Poetica bio je u cijelosti posvećen našoj članici Jasni Vugi i njezinoj novoobjavljenoj, petnaestoj po redu, zbirci pjesama Zagonetka generacija. Tijekom sastanka autorica je čitala svoju poeziju i govorila o životu i stvaralaštvu tijekom proteklih desetljeća.

U Pogovoru zbirke, pod nazivom OD KUHINJE DO SVJETSKE KUHINJE, hrvatski književnik Božidar Prosenjak je pišući o Jasni i njenom stvaralaštvu između ostaloga napisao:

“Jasna Vuga je neobičan poetski glas, poput skromne ptičice koja se ustrajno javlja svojom pjesmom iz nekog kutka u vrtu, pa umukne jedno vrijeme i kad već pomisliš da je odletjela i da je više nema, eto se opet čuje njen poj. Kao da želi objaviti svijetu što su njene oči vidjele u međuvremenu iz svoga gnijezda. Javiti orbi et urbi na kojoj strani je spokoj duše i mir, a s koje dolazi nered i nemir, laž, nepravda i opasnost. Ona jednostavno javlja stanja svoje duše i vanjskoga svijeta u uzajamnoj povezanosti, tako da bilježi vlastitu svakodnevicu i onu svojih suvremenika, otkuda valjda dolazi i naslov Zagonetka generacija.”

Zbirku je autorica objavila ove godine u vlastitoj nakladi, a naslovnu stranicu i unos teksta radio je Goran Vuga.

Knjige Jasne Vuge dostupne u lokacijama Gradske knjižnice možete pronaći na ovoj poveznici knjižničnog online kataloga: knjige Jasne Vuge

IZ MEDIJA:

Skip to content