Pjesnički susret u knjižnici

U ponedjeljak 9. rujna 2013. Gradska knjižnica Velika Gorica poziva Vas na književno druženje u Središnji odjel za odrasle. Susret počinje u 19.00 sati, a na njemu će Vam svoju poeziju predstaviti čak četiri autorice – Ljiljana Bedeniković, Andrea Pongračić, Ksenija Kancijan i Matea Rožanković. Ljiljana Bedeniković predstavit će svoje tri zbirke pjesama – Tragovi u magli, Skriveni u tučku cvijeta i najnoviju Daljina i san. Mlada pjesnikinja Andrea Pongračić predstavlja dvije zbirke – Anima ipsa i Pogrešne frekvencije. Ksenija Kancijan dolazi sa svoje dvije objavljene zbirke Nesavršenošću tkana i Podneblje jedne pjesme, a najmlađa među njima, Matea Rožanković, predstavlja svoju debitantsku zbirku Lice od stakla. Sve knjige objavila je Udruga građana Bagrem iz Gradišta. U ponedjeljak Vas pozivamo da odvojite trenutak za poeziju i, kao i uvijek, s veseljem Vas očekujemo u Gradskoj knjižnici Velika Gorica!

O autoricama:
BEDENIKOVIĆ, LJILJANA, rođena je 17. 01. 1960. u Slavonskom Brodu, od kuda s roditeljima 1967. seli u Zagreb gdje živi, školuje se, radi te se 1981. udaje.
Od najranije mladosti piše, njeni prozni radovi su nagrađivani na državnim natjecanjima, a neke pjesme su uglazbljene.
Po završetku obrazovanja radi u grafičkom studiju kao korektor tekstova u grafičkoj pripremi, čime njena sklonost pisanju biva zanemarena niz godina, ali je ljubav prema knjizi i pisanoj riječi nadoknađivala čitajući i korektirajući radove drugih pisaca, da bi se tek sad u zrelijoj dobi intenzivnije posvetila pisanju poezije i proze u vidu kratkih priča.
Iako je život ponekad neočekivano surov, nakon niza uspona i padova u čovjeku se njegove najtananije emocije uvijek nekako održe na površini, osobito ako snagu crpi iz onoga što voli i u čemu istinski pronalazi mir i najblagotvorniji način oslobađanja od svih negativnosti koje ga prate.
Tako je i Ljiljana, dugo zatočena u krletci životnih nedaća, odvažno pronašla način kako od krhotina iznova sagraditi svijet u kojemu će svoju samozatajnu osobnost uzidati u poeziju, što svjedoči objavom njenog prvijenca.
ANDREA PONGRAČIĆ je rođena 27. srpnja 1990. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i opću gimnaziju. Trenutno je apsolventica predškolskog odgoja na Učiteljskom fakultetu, te studentica prve godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Radovi su joj nagrađivani i objavljivani kod nas i u susjednim državama
KANCIJAN, KSENIJA, rođena je 30. 04. 1958. godine u Štrigovi, pokraj Čakovca. Djetinjstvo i ranu mladost provela u Varaždinu (Osnovna škola i Gimnazija), a završila Filozofski fakultet u Zagrebu (Jugoslavenski jezici i književnost te Komparativnu književnost). Radi kao učiteljica hrvatskoga jezika u OŠ Prečko, Zagreb.    
ROŽANKOVIĆ, MATEA, rođena je 26. kolovoza, 1994. godine u Sisku. Osnovnu školu je završila u Petrinji, a srednju Ekonomsku školu Sisak u Sisku.

Pjesnički susret u knjižnici – Ljiljana Bedeniković, Andrea Pongračić, Ksenija Kancijan i Matea Rožanković
u ponedjeljak 9. rujna 2013. u 19.00 sati
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content