Pjesnici uzvraćaju udarac! – tri pejsaža – razgovor s pjesnicima Goranom Čolakhodžićem, Denisom Ćosićem i Ivanom Šamijom

Nakon proljetnog ciklusa pjesničkih susreta vezanih uz izložbu „Škare, papir, knjiga“ kada smo imali prilike upoznati čak šest eminentnih ženskih imena suvremene hrvatske pjesničke scene, stigla je jesen, a Gradska knjižnica Velika Gorica i Galerija Galženica pripremaju vam novo poetsko-vizualno iskustvo!

U utorak 1. listopada 2019. u 19.00 sati u goste nam dolaze trojica pjesnika – dvojica jako mladih – Goran Čolakhodžić i Denis Ćosić dobitnici su nagrade Goran za mlade pjesnike što je samo po sebi izvrsna preporuka, te Ivan Šamija, mlad duhom i član međunarodne pjesničke platforme Versopolis za promociju pjesnika mlađe generacije. Govorit će nam o svojim zbirkama u kojima se priroda pojavljuje u vrlo različitim pojavnostima – od šume i sela imaginarne (ili možda ipak prave) Poljske, rubnih dijelova grada koji graniče s prirodom i prirode koja preuzima grad, do morskih prizora i brojnih transformacija u svijetu faune.

Je li pisanje o prirodi u najrazličitijim oblicima u ovo doba ekoloških katastrofa ipak više od puke slučajnosti, kakve su njihove veze s distopijom i ekologijom, te je li predrasuda da je pisati o prirodi nešto za pjesnike romantizma već odavna zastarjela, neka su od pitanja koja ćemo im postaviti.

Susret će se održati u Dvorani Galženica, a posjetitelje pozivamo da dođu ranije i pogledaju tematski blisku izložbu ˝Niski tonovi Zemljine pjesme˝, kat iznad u Galeriji Galženica koja će posebno za tu prigodu biti otvorena i u večernjem terminu.

Vidimo se u utorak u Galženici!

Pjesnici uzvraćaju udarac! – Tri pejsaža

Razgovor s pjesnicima

Gosti: Goran Čolakhodžić, Denis Ćosić, Ivan Šamija, pjesnici

moderira: Romana Perečinec, prevoditeljica

U utorak, 1. listopada 2019. u 19.00 sati

Dvorana Galženica, Trg Stjepana Radića 5

Skip to content