Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo

Pokušajte se prisjetiti kad ste zadnji put sjeli i nekome napisali pismo? Davno, zar ne? A sjećate li se kakav je osjećaj otključati poštanski sandučić i otkriti da je u njemu omotnica koja je namijenjena samo vašim očima, mislima, željama i osjećajima? Ovog proljeća uzmite u ruke olovku, naliv-pero, flomaster, bojicu… što god želite… i napišite pismo! U Gradskoj knjižnici Velika Gorica povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja organiziramo natječaj za naj pismo. Pisati možete kome god poželite: nekome koga poznajete, koga volite ili ne volite, izmišljenom prijatelju, književnom liku, glumcu ili pjevaču, svojoj mački, knjižnici, gradu, političarima… bitno je da pisma na adresu Knjižnice stignu u papirnatom obliku – zaboravite na e-mailove, SMSove, Facebook i Twitter, nego lijepo papir u kovertu, rubove polizati i zalijepiti – i da budu poslana putem pošte u periodu od 16. travnja do 1. svibnja 2012. O naj pismu odlučit će naš žiri: književnica Darija Žilić, profesorica i književnica Jasminka Tihi Stepanić i ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica Katja Matković Mikulčić.
Pisma šaljite na adresu:

Gradska knjižnica Velika Gorica
Natječaj za naj pismo
Zagrebačka 37
10410 Velika Gorica

… a svoje podatke – ime i prezime, adresa, broj telefona ili mobitela, te e-mail (ako ga imate) – u zasebnoj zatvorenoj koverti priložite pismu. Pismo potpisujete šifrom koju zapisujete i na kovertu s podacima; sve ove mjere opreza poduzimate kako bi naš žiri sasvim neopterećeno mogao odlučivati o najboljemu ili najboljoj… i kako bismo vas mogli kontaktirati kad osvojite jednu od naših primamljivih nagrada!

A nagrade su knjige, bookmarkeri, godišnje članstvo u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, iznenađenja iz Hrvatske pošte… o dodjeli ćete biti na vrijeme obaviješteni. Dodjeljujemo tri glavne i nekoliko utješnih (ali isto tako vrijednih) nagrada, zato potražite inspiraciju – sjetite se starih prijatelja, zaljubite se ili naljutite, reagirajte, pišite nezaustavljivo, romantično, umiljato ili kontroverzno – i sve pošaljite na našu adresu: oči i srca našeg žirija otvorena su za sva iznenađenja, a papir podnosi – vjerujte knjižničarima – baš sve!

Skip to content