Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo – Maestro, muzika! – glazba pisane riječi

„Pišem ti pismo…“ natječaj je Gradske knjižnice Velika Gorica kojeg u suradnji s Hrvatskom poštom raspisujemo svake godine u travnju. Natječaj raspisujemo povodom Svjetskog dana pisanja pisama – obilježava se 11. svibnja – s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama.

Ovogodišnji natječaj tematski je vezan uz glazbu i to povodom 130. obljetnice rođenja skladatelja i glazbenog pedagoga, župana Plemenite općine Turopolje Franje pl. Lučića, rodom iz sela Kuče. Osim što je kao turopoljski župan potaknuo osnivanje brojnih knjižnica i čitaonica diljem Turopolja, Hrvatskoj i svijetu ostavio je i niz nezaboravnih notnih zapisa – od autorskih skladbi do umjetničkih glazbenih obrada tradicionalnih napjeva.

Glazba kao nadahnuće, glazba kao lijek, glazba kao užitak, a nekima i kao razlog za život… Od malih nogu družimo se s glazbom, uz nju odrastamo i sazrijevamo, ona je uz nas u najvažnijim trenucima života. Za svakoga od nas postoji ona „naša“ stvar, ona koja nas pokreće i pogađa ono najdublje u nama, postoje i „naše stvari“ između najboljih prijatelja ili dvoje zaljubljenih – ukratko, naši važni trenuci i odnosi obilježeni su glazbom i zato je upravo glazba tema našeg ovogodišnjeg natječaja Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo.

Već osmu godinu za redom na natječaj u pisanju pisama mogu sudjelovati svi koji znaju pisati i žele se okušati u formi pisma – od onih najmlađih do onih nešto starijih. Vjerujemo da ovogodišnji glazbeni zadatak neće ostati bez inspiracije za svakoga tko ima omiljenu pjesmu, bend, pjevača ili pjevačicu, skladatelja, skladbu ili glazbu samu. Sada imate priliku uputiti im svoja razmišljanja i u obliku pisma iskazati zašto im se i koliko divite te koliko su vam važni.

Zaboravite e-mailove, komentiranje na društvenim mrežama ili mobitele, u ruke ovaj put uzmite klasičan papir, olovku i saberite sve ono što želite prenijeti onima koji su vam bitni. Oslobodite svoju maštu i kreativnost te jednostavno – pišite! Osim što ćete se, vjerujemo, zabaviti osmišljavajući svoja pisma, ako vaše pismo bude izabrano kao jedno od naj pisama, možete osvojiti i vrijedne nagrade Hrvatske pošte i Gradske knjižnice Velika Gorica.

Pravila natječaja su sljedeća:

  •  pismo treba biti napisano rukom (ako ste u mogućnosti priložite i tiskanu kopiju teksta pisma)
  • i poslano putem pošte na adresu knjižnice uz naznaku natječaja i kategorije u kojoj se natječete. Ove godine nagradit ćemo natjecatelje u tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo.

Adresa knjižnice je:

Gradska knjižnica Velika Gorica

Natječaj Pišem ti pismo

(kategorija)

Zagrebačka 37

10410 Velika Gorica

  • Pismo treba biti potpisano šifrom koju sami odaberete.
  • U istu kovertu zajedno s pismom stavite i zasebnu manju zatvorenu kovertu s istom šifrom u kojoj ćete navesti svoje podatke: ime i prezime, grad iz kojeg pišete, e-mail adresu i kontakt broj telefona kako bismo vas mogli obavijestiti o rezultatima natječaja.
  • Natječaj je otvoren od 1. do 30. travnja 2019. te u obzir za nagrade ulaze sva pisma poslana poštom u tom periodu na navedenu adresu knjižnice.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, glazbena pedagoginja i glazbenica Ana Lovrenčić i knjižničarka Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Nagrade osiguravaju Gradska knjižnica Velika Gorica i Hrvatska pošta, a u pitanju su knjige i vrijedni filatelistički materijali koji će vam omogućiti da postanete i ostanete ljubitelji pisanja pisama.

Dodjela nagrada i priznanja održat će se u subotu, 11. svibnja 2019. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

Skip to content