Pisanice i slike za lijep Uskrs

Od 05. do 16. travnja 2012. u izlozima Područne knjižnice Galženica pogledajte prigodni postav “Pisanice i slike za lijep Uskrs” umjetnice Ingeborg Crnogaj koja je već više puta Velikogoričanima iz ovoga izloga slala cvjetne poruke o ljepoti i radosti, o sreći i spokojstvu, o nježnosti i dobroti. Njene raznolikim tehnikama ukrašene pisanice ovdje su također već slavile Uskrs. I na njima je cvijet bio glavni motiv.  
Ingeborg Crnogaj je rođena 1952. godine u Zagrebu. U javnosti se kao slikarica prvi put pojavila 1981. godine na Sajmu cvijeća. Rado spominje profesore od kojih je učila slikarske tehnike: Jagodu Fiolić, Žezlinu, Josipa Martinka. U Švicarskoj je učila tehniku graviranja na kristalnom staklu. Imala je puno izložbi, ukrasila je mnoge izloge i bolničke prostore, sudjelovala je u  brojnim humanitarnim programima. Potpora njenom likovnom stvaranju bili su, između ostalih, Juraj Lončarević, Žarko Domljan, Stanko Špoljarić, Antun Bauer i Pero Budak.  
Primila je nekoliko značajnih priznanja i zahvala. Tajnica je Društva umjetnika August Šenoa. Članica je Hrvatskog likovnog društva.
Živi u Zagrebu (Horvaćanska 152, 098 517 164, 3885 838).

Područna knjižnica Galženica
prigodni postav
Pisanice i slike za lijep Uskrs
autorice Ingeborg Crnogaj
05. – 16. travnja 2012.
Područna knjižnica Galženica
Trg S. Radića 5, Velika Gorica

Skip to content