Pala je odluka o naj pismima Nikoli Tesli! Završen je natječaj Pišem ti pismo… natječaj za najpismo – u subotu dodjela nagrada i priznanja

U subotu 9. svibnja 2015., uoči Svjetskog dana pisanja pisama (11. svibnja), u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u 12.00 sati održat će se završnica natječaja Pišem ti pismo… natječaj za najpismo. Dobitnicima će biti podijeljena priznanja te nagrade Hrvatske pošte koja je bila suorganizator natječaja i Gradske knjižnice Velika Gorica.

REZULTATI NATJEČAJA PIŠEM TI PISMO… NATJEČAJ ZA NAJ PISMO

Nikola Tesla – Genij za budućnost

Četvrtu godinu zaredom Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s Hrvatskom poštom raspisala je natječaj Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja, sa željom da podsjeti na zaboravljenu komunikaciju putem pisama, ali i sa ciljem poticanja pismenosti i pismenog izražavanja.

Ovogodišnja tema natječaja bila je Nikola Tesla – genij za budućnost, a za sudjelovanje u natječaju trebalo je napisati i putem pošte poslati pismo slavnom znanstveniku i izumitelju Nikoli Tesli.

Natječaj je bio otvoren od 1. travnja do 1. svibnja, a među pristiglim pismima nagradili smo ona koja smo prepoznali kao kvalitetna i odgovarajuća propozicijama natječaja.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Nada Mihoković Kumrić, književnica, Romana Rožić, filmska i kazališna redateljica i scenaristica i Ivana Grubačević, djelatnica Gradske knjižnice Velika Gorica, odlučilo je o dobitnicima natječaja. Ove godine nagrađeno je šest ravnopravnih dobitnika.

Dobitnici nagrada su:

  1. Cijenjeni znanstveniče (zaporka: FIZIKA 555), napisao TIN KVATERNJAK, Vrbovec
  2. Poštovani gospodine Tesla (zaporka: MIHAEL), napisao MIHAEL MAJER, Velika Gorica
  3. Poštovani gospodine Tesla (zaporka: MOONDOG I LOLITA), napisao MILJENKO VURADIN, Velika Gorica
  4. Slabosti moja! (zaporka: 12011943 NEW YORK), napisala ANA BUNDALO, Velika Gorica
  5. Poštovani gospodine Tesla (zaporka: RADIO), napisao MARIN SUDAR, Velika Gorica
  6. Poštovani gospodine Tesla (zaporka: SVJETLOST), napisao GABRIEL DIVIĆ, Velika Gorica

Dodjela nagrada i podjela priznanja održat će se u subotu 9. svibnja 2015. u 12.00 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, Zagrebačka 37, Velika Gorica.

Skip to content