OD ŽIRA DO VALENTINOVA

Pozivamo Vas da na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica pogledate izložbu “Od žira do Valentinova” Skupine s njemačkim jezikom Dječjeg vrtića Ciciban.
Prikazani projekt su osmislile odgajateljice: Marija Zagorc, Jadranka Križanić, Ljubica Muršić i Renata Kokorović, a realiziran je u skupinama s djecom dobnog uzrasta od 3 – 6 godina.

ZAŠTO O PTICAMA U VELJAČI?

Prođete li ovih dana rano ujutro kroz park ili voćnjak, iznenadit će vas glasno cvrkutanje ptica. Valentinovo je – ftičeki se ženiju!
Davno je nastala izreka: “Došao je Sv. Valentin i svaka je ptica sebi izabrala družicu, golub golubicu, a grlac grličicu.” Za odrasle ova je izreka aluzija na mladence i zaljubljene. Djeca međutim imaju svoj dječji spoznajni svijet. Da im se približi smisao izreke treba krenuti od konkretnih pojmova. Pojam ptica usvaja se već u najranijoj životnoj dobi, ali prepoznati grlicu i razlikovati je od goluba i nije tako jednostavno, pogotovo gradskoj djeci koja neposredan dodir sa prirodom imaju tek na kapaljku. Cilj projekta je prodonjeti da se stvari promijene.

Skip to content