Obilježen Dan knjižnice

U ponedjeljak  4. ožujka 2013. povodom Dana Gradske knjižnice Velika Gorica u VIP sali Pučkog otvorenog učilišta održan je okrugli stol i predstavljanje knjige Između javnosti i privatnosti: knjižnice u doba e-knjige”  profesorica Aleksandre Horvat i Danijele Živković.
Želja djelatnika Gradske knjižnice Velika Gorica bila je da Dan knjižnice obilježe s kolegama i da u ugodnoj raspravi izmjene iskustva vezana uz izazove pred koje su knjižnice danas stavljene, posebno što se tiče novog fenomena u našim knjižnicama elektroničke knjige.
Na predstavljanju knjige i kasnijoj raspravi su uz autorice knjige, profesorice na Odjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu A. Horvat i D. Živković sudjelovali i knjižničari Gradske knjižnice Velika Gorica, knjižničari velikogoričkih osnovnih škola Jurja Habdelića, Nikole Hribara, Eugena Kumičića, Vukovine, Velike Mlake, Pokupskog, Šćitarjeva, Gimnazije Velika Gorica, Ekonomske škole, Srednje zrakoplovne škole Rudolfa Perešina te predstavnici Grada Velike Gorice – Upravnog odjela za društvene djelatnosti, školsko i predškolski odgoj. Moderatorica okruglog stola bila je ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica Katja Matković Mikulčić.

Našim sugrađanima smo uz Dan knjižnice, već tradicionalno, poklonili besplatan upis te je tako knjižnica postala bogatija za 153 nova člana. Posebno nam je drago što se članstvu pridružila i indonezijska državljanka, a naša sugrađanka Koming Suarniti Bačurin.
Svim novim članovima želimo dobrodošlicu u veliku obitelj ljubitelja knjige Gradske knjižnice Velika Gorica!

Skip to content