Obilježavanje Tjedna Crvenog križa 8. – 15. svibnja 2015.

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa od 8. – 15. svibnja, te obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (8. svibnja) u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Velika Gorica postavljeni su informativni panoi o djelatnostima ove jedinstvene organizacije. Svi materijali dostupni su za čitanje i prelistavanje u knjižnici, a edukativne brošure o pružanju prve pomoći, dobrovoljnom darivanju krvi, postupanju u slučaju katastrofa i nepogoda, o humanitarnom djelovanju Crvenog križa, o mladima i prevenciji zlouporabe droga, o postupanju u prometu i sigurnoj vožnji, zaštiti od mina te ekologiji u službi čovjeka slobodno možete ponijeti sa sobom.

U Dječjem odjelu najmlađe korisnike tijekom trajanja Tjedna Crvenog križa očekuje niz aktivnosti tematski vezanih uz djelatnost Crvenog križa – crtanje, bojanje bojanki i atraktivna igra s puzzlima, a „najboljim čitačima“ koji taj tjedan dođu posuditi slikovnice i knjige kompleti puzzla bit će uručeni kao poklon.

Vrijednosti koje Crveni križ promiče svojim djelovanjem su humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost, i obraćaju se svim ljudima bez obzira na dob, spol ili rasnu pripadnost. Više informacija o tome kako se i Vi možete uključiti i pomoći doznajte od 8. do 15. svibnja putem informativnih letaka u knjižnici ili se informirajte putem web stranice velikogoričkog Crvenog križa www.ckvg.hr

Skip to content