OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOGA DANA DARIVANJA KNJIGOM

O Međunarodnome danu darivanja knjigom

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

  • U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala (UNICEF-ovo istraživanje provedeno 2012. godine; sudjelovao 1621 roditelj).

Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

Pozivamo vas da slikovnice i knjige koje su vaša djeca “prerasla” donesete na Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica do 14. veljače. Ove godine prikupljene dječje knjige i slikovnice bit će darovane odjelu pedijatrije Doma zdravlja Velika Gorica.

Nadamo se da ćete se i ove godine odazvati našoj akcije jer – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!

Skip to content