O “Sjećanju šume” i drugim stvarima

U utorak 16. listopada 2018. u 19.00 sati večernja događanja malog književnog festivala Turbooksa otvara gostovanje književnika Damira Karakaša. Jedinstveni Damir Karakaš pisac je uz kojeg niti jedna priča o književnom tekstu ne može biti dosadna. Majstor pisane riječi u razgovoru o svojim knjigama i drugim stvarima dokazat će nam da se o književnosti može govoriti i na dosad neočekivane načine. Očekujte neočekivano!

Razgovor s autorom vodi Romana Perečinec. Uz to što je vrsna prevoditeljica s njemačkog i nizozemskog, vodi i seminare književnog prevođenja, moderira književne tribine te radi kao profesorica njemačkog jezika u Osnovnoj školi Vukovina. Za Treći program Hrvatskoga radija vodi intervjue s domaćim književnicima.

Damir Karakaš (1967.) rođen je u selu Plašćica kod Brinja u Lici. Jedan je od najistaknutijih suvremenih hrvatskih književnika. Piše kratke priče, romane, drame, bavio se novinarstvom, crta karikature i svira harmoniku. Njegov zadnji roman „Sjećanje šume“ prvi je dobitnik književne nagrade Fric (2017.) i regionalne nagrade Kočićevo pero za 2017. godinu, a njegova adaptacija prošle je godine uspješno postavljena na Gavellinim kazališnim daskama. Vole ga čitatelji, ali i kazalištarci i filmaši i jedan je od rijetkih autora kod nas čija su se djela pojavila u sva tri medija – tiskanom, izvedbi u živo i snimljenom materijalu.

O „Sjećanju šume“ i drugim stvarima
Damir Karakaš
moderatorica: Romana Perečinec
u utorak 16. listopada 2018. u 19.00 sati
Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content